Verslag fietsen voor m’n eten – 26/8/2017


Vandaag een klein rondje ‘s-Gravenzande-Naaldwijk.
Ik fietste over de Alsemgeestlaan toen mijn blik al snel getrokken werd naar een vrolijke parasol bijna bij de Maasdijk (tussen Alsemgeestlaan nr 1 en 2). Een kastje met zelfgemaakte jams stond te pronken en toen ik een foto maakte kwam de maakster ervan naar me toe. Ze vertelde dat ze zoveel pruimen had aan de boom in haar tuin dat ze er maar jam van maakte. Ze probeerde ook dingen uit zoals vervanging van suiker voor stevia en mandarijnenjam. Ik gaf haar wat tips om haar jams anders te zoeten en vroeg of ze op de kaart vermeld wilde worden. Dat vond ze goed en ik vervolgde mijn weg.

Op naar Be-leaf. Vanaf een afstandje was het onduidelijk of ze open waren, maar toen ik de laan opreed zag ik een deur met een hele winkel erachter. Ik heb hier heerlijke bospeen en bananen meegenomen.
https://be-leaf.nl/beleven/

Hierna ben ik naar T Kommaatje gefietst voor een combinatie 2 komkommers en een doosje trostomaatjes uit de wand. De geur van de tomaatjes deed me terug denken aan het tomaten plukken, in de ochtenduurtjes op m’n fiets naar de Aaksterlaan en die groene handen die je niet goed schoon meer kreeg. Toppunt van nostalgie!
http://www.tkommaatje.nl/

De volgende stop werd het Gezondheidsplein dat vandaag door de winkeliersvereniging ‘s-Gravenzande georganiseerd werd.
Bij mijn vroegere klasgenoot Masja Pakvis kreeg ik overheerlijke pure noten, dadels, chocola en biologische thee te proeven. Masja is van plan om foodblogs te gaan schrijven over puur eten. Ze zijn hier van harte welkom om te delen…
Ik praatte bij met mijn collega’s Lisette van DeventerMargriet Pakvis en Peter J. Pakvis en leerde een aantal nieuwe collega voedingsadviseurs uit het Westland kennen.

Toen stuitte ik op de kraam van Kaasmeester Richard, van de nieuwe winkel in het vernieuwde winkelcentrum. Wat een passie straalde deze man uit voor zijn vak! Hij toonde met trots de Breeje Durp oude kaas die speciaal voor hem geproduceerd werd. Ook liet hij de olijfolieën zien uit Spanje met zijn naam erop. Beide kon ik natuurlijk niet laten staan…

Maar ik had nog steeds wat zuivelproducten, eieren en vlees nodig, dus op naar Naaldwijk naar de vernieuwde Biefit Gezondheidswinkel. Wisten jullie al dat ze net van eigenaar veranderd zijn en helemaal vernieuw(en)d bezig zijn?
http://www.biefit.nl/

Toen ik terug naar ‘s-Gravenzande fietste, wilde ik nog een stop maken bij de tip van Vincent Hazelaar: de visrokerij Rokerij Hoeks & Heerlijk die op zaterdag onderweg naar Vluchtenburg staat. Maar helaas, alles was op. Hij nodigde me uit om volgende week wat vroeger te komen waar ik natuurlijk graag gebruik van ga maken.
http://www.hoeksenheerlijk.info/

Het eindresultaat was weer heerlijk: sucadelappen met uien-tomaten-paprika-jus, bospeen en erwtjes.
Nu nog lekker wat druiven van gisteren toe en deze vrouw is weer gezond verzadigd…

De kaart is ook weer bijgewerkt met de laatste gegevens. Mis je nog adressen? Geef ze door en ze komen erop!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.