Verslag fietsen voor m’n eten – 26/10/2017


Vandaag weer vol aan de bak met fietsen voor m’n eten. Mijn eerste stop was de Westlandse Aardbei, waar ik lekkere klasse II aardbeitjes meegenomen heb. Wist je dat ze ook jam en siroop verkopen? Zo uit de muur te halen.

Volgende stop was Polderhaakweg 29 (achter Maasdijk), bij Peter en Coriza Hoogendonk, om uien, eieren en fruit te halen. De eieren waren nu zo groot, volgens mij zijn het drielingen… leeg doosje meegenomen, vol doosje mee terug, die niet meer dicht kon dus voorzichtig in het rugzakje om ze heel te houden.

Vervolgens ben ik naar Stichting Zorgkwekerij Mil Maasdijk gefietst waar ik wat witte druiven en welgeteld twee snoepkomkommertjes heb meegenomen, meer waren er niet. Onderweg naar Naaldwijk nog even langs Zorgbakkerij Het Blauwe Hek, voor maïspistoletjes voor bij de tomatensoep die ik vanavond ging maken.

In Naaldwijk even langs de Biefit Gezondheidswinkel voor gehakt voor de ballen en wat room. Ook nog groentebouillonblokjes meegenomen, uiteraard zonder E621. Van die stof word ik standaard al hyperdepiep als ik ernaar kijk, dus ik ben blij met de blokjes zonder E-nummers.

Vanavond heb ik weer tomatensoep met ballen gemaakt met het recept van soepexpert Linda Bosman. Alweer tijd om te ruilen in de soepruilclub…

Heb jij nog gefietst voor je eten?
Buiten de supermarkt? Ik hou het al ruim 9 weken vol en ben van plan om dit zolang het lukt, vol te houden. Er zijn zoveel alternatieven buiten de supermarkt, zeker in het Westland. En de tuinders en boeren houden er meer aan over als je rechtstreeks bij hen koopt.

Nog een fijne donderdagavond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.