Verslag fietsen voor m’n eten – 25/8 – 28/8/2018


Met al dat geweld van courgettesoepfietstochten en tomatensnoepblogs zou je bijna niet in de gaten hebben dat ik al even geen verslagen meer geschreven heb. En omdat je in Facebook maar 40 foto’s in een verslag kunt delen, knip ik het even in stukjes.

Zaterdag was onverwachts een vierwielerdagje. Omdat het precies die ene dag ging plenzen als de neten, ging de fietstocht van Slow Food Rotterdamniet door, die Ingrid Schrauwen zo leuk had georganiseerd.
Dan toch maar zelf naar Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight want m’n druivenverslaving begon alweer ernstige vormen aan te nemen. Dus voordat ik ontwenningsverschijnselen kreeg, even met de vierwieler met m’n druivensmulmaatje naar Den Hoorn. We werden, natuurlijk, meer dan hartelijk ontvangen door Hilde Jansen, die maar wat graag en trots haar kwekerij liet zien aan m’n lief. Zwaar onder de indruk van de achterliggende familiegeschiedenis, werden we ook nog gebombardeerd door een heus druivenbommetje van Holtkamp, de bakkerij. En die viel zeker als een bom, ontbijt was niet meer nodig. Kopje zelfgekweekte citroenverbeine thee (schrijf je dat zo?) erbij en op naar de volgende stop.

Voor de variatie (daar hou ik van) haalden we broodjes en speltbrood aan de Geestweg in Naaldwijk bij Bakkerij Paul Schalke. En natuurlijk een stukje grillworst bij buurman Slagerij Björn van Koppen. M’n maatje kon het toch niet laten om nog een bakje grote witte druiven mee te nemen bij de Hoge Geest 63 in Naaldwijk. Met een flinke buit weer naar huis om ons ‘s avonds lekker te laten verzorgen.

Zondag was een Rust-en-Restjesdag. Ik had nog heerlijke sliptongetjes van Vishandel ’t Loggertje die ik bakte in roomboter van de Biefit Gezondheidswinkel. Witlof van Keurslager Poleij erbij met ham van Slagerij Björn van Koppen en kaas van Kaasmeester Richard erop gratineren in de oven, lekkah!

Maandag werd een geen-Rust-wel-Restjesdag. M’n praktijkwerkzaamheden voor SuXeed begonnen weer dus de behandeltafel was weer gedekt voor m’n cliënten. Naast voedings- en bewegingsadviezen geef ik ook massages om die afvalstoffen het lijf weer uit te werken. Die werkvakantie in de sleurhut was natuurlijk superleuk, maar weer wat rust, ritme en regelmaat is ook weer fijn.
Ik had nog 2 gegrilde kippenpoten van Poelier Joh. Lieffering in ‘s-Gravenzande en nog steeds wat sperziebonen van de Voet- of Kraagweg in Rockanje (die blijkbaar zo vers geplukt waren dat ze nog heerlijk waren). Een salade erbij van ijsbergsla en komkommer van Cees (Dirk Vd Burgweg HvH), paprika van Ad de Groot (Lange Broekweg 31, Nldw), rode ui nog van Hokke groenten en fruit (Brielle), fetakaas van de Biefit Gezondheidswinkelen olijfolie van Kaasmeester Richard.

Dinsdag was weer een bijzondere dag. Na wat praktijkafspraken had ik een bespreking bij Glenn Windhouwer van Doser om de voortgang van de website voor Noaberhaptrap / Fietsen voor m’n eten – Salland door te nemen. Meteen een mooie aanleiding voor een fietsritje naar Den Haag. Ik kon natuurlijk niet met lege handen aankomen en ontdekte nog een nieuw stalletje met blauwe druiven op Poeldijkseweg 110, Monster. Die werden door Glenn’s collega’s gretig in ontvangst genomen natuurlijk.

Na een heel fijn overleg met Glenn (de site wordt mooi!) fietste ik terug over Loosduinen om weer een bezoekje aan Slagerij Jeursen te brengen, altijd vaste prik als ik in Den Haag ben. Met een gevuld varkensfiletlapje en wat broodbeleg fietste ik verder binnendoor richting Monster.

Ik had namelijk een lief gebaar gekregen van Nicolette Rosalinde Graff, dat ik zelf nog moest ophalen bij haar thuis: een grote mand witte druiven uit eigen hobbykas. Het was echt de week van de druiven deze week… lekker smullen en bedankt Nicolette!
Onderweg verder ontdekte ik nog een nieuw stalletje met pompoenen aan de Poeldijkseweg 35a, Monster en een paprikaautomaat daar vlakbij die wel al op de kaart stond maar ik nog nooit bezocht had. De paprika ging mee, de pompoen nog niet, daar ga ik volgende week wel weer over nadenken. Moet nog even wennen aan het idee dat het alweer pompoentijd is…

Even langs bij Plukkerij Framblij voor frambozen en ze hadden ook superzoete nectarines, heerlijk!
Via de Zwartendijk reed ik naar Kwekerij De Woerd aan de Grote Woerdlaan, Naaldwijk. De meloenen waren helaas op maar hij had nog wel snijbonen. Daar had ik wel trek in bij die filetlapjes. Nog even langs de Biefit Gezondheidswinkel voor yoghurt. Ik dacht: “doe eens gek!” en nam voor de variatie eens Skyr mee (IJslandse yoghurt).
Nog even langs Naaldwijkseweg 116, ‘s-Gravenzande, want daar lagen kleine komkommers en toen snel naar huis om te gaan smullen van die snijbonenstamppot met aardappelen van de Kleine Achterweg en die lapjes van Jeursen, gebraden in roomboter van de Biefit Gezondheidswinkel.
En smullen werd het, heerlijk!

Dat volgende verslag, dat komt er zeker aan. Nu eerst even voorbereiden op het Courgettesoepfietsen van morgen…
Later!

‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *