Verslag fietsen voor m’n eten – 25/5/2020


Als je dan mensen oproept om Aubergineredder te worden, dan moet je natuurlijk zelf het goeie voorbeeld geven. Dus vandaag van het prachtweertje genoten door een stukje van de route ‘Auberginesoepfietsen door Westland en Midden-Delfland’ zelf te fietsen.

Via de Naaldwijkseweg in ‘s-Gravenzande fietste ik naar Naaldwijk. Bij de Lange Broekweg 31 in Naaldwijk, bij Ad de Groot, haalde ik de paprika’s voor de auberginesoep. Aan het einde onder de nieuwe fietstunnel door en door de Wollebrand langs de Zeven Gaten naar de Zwet.
Zo links onder de Veilingroute door (het rechter tunneltje) om bij de Middenzwet op de rand van Kwintsheul en Wateringen uit te komen. Op nummer 45 staat daar het stalletje van Kwekerij Van Luijk te stralen.

Ik fietste door naar de tuin want ik had afgesproken met Dennis van Luijk om kennis te maken. Handje schudden ging natuurlijk niet, corona is onverwachts de reden van onze ontmoeting. Zijn vader Ted kende ik al van de bijeenkomsten van Bezoek Westland.

Ik ging met een flinke zak aubergines de schuur uit, om anderen blij mee te maken en om weer een bijzondere compilatiefoto mee te maken. Want hebben jullie het al gezien? De teller stond net op 9.999 leden…

O en goed nieuws: ze laten het stalletje tot zeker nog september staan en ze gaan ze ook onverpakt in de bakken neerleggen voor de mensen die op hun plasticverbruik letten. En er wordt een telefoonnummer vermeld voor als het stalletje leeg is en bijgevuld moet worden. Toen ik weg fietste, ging Ted zelf nog even een voorraadje erbij leggen.
En ze hebben nu ook een stalletjespagina op de website, ingevoerd door ploegbaas Aad van Meurs himself: https://www.fietsenvoormijneten.nl/stal…/kwekerij-van-luijk/

Na mijn gezellige bezoekje aan Ted en Dennis fietste ik verder naar Bovendijk 67a, Kwintsheul waar je bij De Bakker Westland heerlijk snoep-, soep- en trostomaten kunt kopen in die leuke witte etalage op wielen.
Er verdwenen twee verschillende zakken in de fietstas en ik ging op zoek naar kaas. Lang hoefde ik niet te zoeken en eigenlijk hoefde ik helemaal niet te zoeken want ik wist precies waar ik naartoe ging Vers5 kaas en noten. Stalletjesinvoerder en fan van het eerste uur Ria Roessen werkt daar, alleen vandaag helaas niet. Ik nam heerlijke graskaas en een paar notenmixen mee en fietste dan maar naar het huis van Ria en Theo Roessen, om hen te verrassen met een paar van die mooie glimmende paarse vruchten. En ze waren er maar wat blij mee. Binnenkort het eindresultaat op foto.

Nog even de laatste dingen kopen bij de Biefit Gezondheidswinkel. Vooral de KarisCrackers waren hard gegaan, dus weer een voorraadje mee en wat zuivelproducten en conserven.

Thuis meteen aan de slag met de kasbonen van Koornneef Versmarkt, met hamburgers van Westvoornes Weidevlees en een mix van gebakken uien van Boer Pait Peter Hoogendonk en de eerste aubergine werd versneden en meegebakken, smullen!

Even nagenieten van de 25 km in de beentjes en het heerlijke verse eten.
En voorbereiden op het aankondigen van onze volgende mijlpaal…

Heb je ook nog heerlijk gefietst vandaag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *