Verslag fietsen voor m’n eten – 24/9/2019


Sjongejonge wat vliegt die tijd! Gisteren lazen jullie nog een leuk verslagje van Sandra Boerman-van Der Meer (die ook nog familie van me blijkt te zijn), die spontaan met me meefietste.
 
Ik had zelf nog een verslagje ‘op de plank’ liggen van vorige week dinsdag.
Ik heb hier namelijk een druivenverslaafde in huis, dus ik fietste graag even naar de dealer… ehh… plukker.
Maar eerst even een glaasje water bij Jolanda van der Vaart en bijkletsen. Haar stalletje met eieren staat aan de Zwethkade Zuid 38, Den Hoorn. (Zie ook haar stalletjespagina op https://www.fietsenvoormijneten.nl/stalletje/zwethkade-zuid-38/.)
Natuurlijk meteen eieren meegenomen. Ik weet nu ook waarom er een dubbele deur in haar stalletje zit. Nieuwsgierig? Fiets er maar eens langs…
In haar stalletje hangt ook een aanplakbiljet van Harry Holtkamp, daar kun je gerookte ganzenborst bij bestellen en bij Jolanda afhalen. Laatst proefde ik die nog op de Bradelier bij Poelier Jos Straathof waar je die ook kunt kopen.
Ik fietste naar Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight voor de grootste en lekkerste Westlandse druiven die ik (en jij waarschijnlijk ook) geproefd heb. Ik hoop toch zo dat dit stukje historie de komende jaren blijft bestaan. Het zal je niet ontgaan zijn dat Themapark De Westlandse Druif/Brasserie De Druiventuin ermee ophoudt na dit druivenseizoen.
Even groenten halen bij Zwethkade Zuid 16, Den Hoorn. De laatste sperziebonen waren voor mij en ik nam kropsla en andijvie mee. (Zie de stalletjespagina van dit stalletje op https://www.fietsenvoormijneten.nl/stalletje/zwethkade-zuid-16/).
De terugweg ging door Kwintsheul, over de Mariëndijk naar Honselersdijk. Daar staat toch ook zo’n leuk stalletje op nummer 38A waar je op het bankje kunt zitten als je even wilt uitrusten en waar ik appelmoes en verse basilicum en bieslook meenam. De ‘ouwe tuinder’ kwam nog even checken of ik kon vinden wat ik zocht. Nou, ik zocht niet echt, maar vond wel. Ook bij dit stalletje kun je lege jampotjes inleveren dan worden ze weer gevuld met lekkers. (Zie de stalletjespagina op https://www.fietsenvoormijneten.nl/stalletje/mariendijk-38a-honselersdijk/)
Laatste stop werd de Biefit Gezondheidswinkel, waar de herfstetalage nu echt een feit was. Ik nam er aardappels en spekreepjes mee voor de andijviestamppot, hamburgers, een voorraadje roomboter, bruine en gele bananen, yoghurt, blauwe bessen en spaghetti.
De boodschappen veranderen rustig naar herfstige groenten. Heb je al gezien dat we gaan Pompoensoepfietsen op zaterdag 26 oktober en op vrijdag 15 november? Heerlijk verwarmende soep in de kleur van de bladeren die van de bomen vallen, bij elkaar gefietst in Westland, Midden-Delfland, Delfgauw en Delft. Ik heb er nu al zin in! Aanmelden kan via https://www.fietsenvoormijneten.nl/fiets-mee/?wpv-relationship-filter=598
Bij thuiskomst een heerlijke lunch van Griekse yoghurt met bruine banaan en ongebrande notenmix van de Biefit en aardbeitjes van Westlandse Aardbei.
Die avond kwam schoonmoedertje weer eten en de andijviestamppot werd aangevuld met hamburger. Weer een feest om de verse producten in onze monden te stoppen… en een feest om bij elkaar te fietsen.
‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *