Verslag fietsen voor m’n eten – 24/10/2017


Voordat ik aan mijn gigantisch ‘lange’ fietstocht begon, heb ik eerst de erwtensoep van soepexpert Linda Bosman opgewarmd en opgesmikkeld, heerlijk! Ik hou van de winter met die zoete verwarmende groenten, stoofschotels en stamppotten. Soepje van Linda uit het bakje, pompoensoepje voor Linda weer in het bakje.

Vandaag heb ik welgeteld 1 km heen en 1 km terug gefietst voor m’n eten. Het werd een one-stop-shopping tripje naar Keurslager Poleij. Wist je dat ze daar naast vlees ook groenten, fruit, kaas, noten en zelfs verse vis verkopen? Een goed alternatief voor de supermarkt bij slecht-weerdagen (of als je de dag ervoor 50+ km hebt gefietst).

Ik kon me dus niet bedwingen en nam twee heerlijke karbonades mee, een stuk kaas, noten, druiven en een paprika. Bij de kaas kreeg ik nog een leuke mok mee. Altijd leuk om verrast te worden.

Vanavond heb ik de kleine bloemkooltjes die ik vorige week kado kreeg van opa bij Peter en Coriza Hoogendonk (Polderhaakweg 29 achter Maasdijk) gekookt, met alleen een beetje nootmuskaat erop al smaakvol genoeg.
Gebraden karbonade erbij en klaar.

Het was een beetje miezerig weer vandaag. Heb jij nog gefietst voor je eten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.