Verslag fietsen voor m’n eten – 20/8 – 21/8/2018


De eerste voorzichtige Westlandse kilometertjes zijn weer afgelegd. Nog niet veel want m’n vakantie was best wel vermoeiend, haha. Nee hoor, alle gekheid op een stokje. Het was vooral het opruimen van alle spullen, wasjes draaien en het weer oppakken van het ritme hier dat me de tijd voor het fietsen ontnam. Gelukkig had ik ook nog een aardige voorraad in de koelkast om mee vooruit te kunnen. Nog wat Sallandse, Zeelandse en Voorne-Puttense producten die weer vermengd raken met het Westlandse.

Maandag had ik een afspraak bij Gemeente Westland in het gemeentehuis aan De Glazen Stad in Naaldwijk, in het kader van Fietsen voor m’n eten. Waarover? Dat is nog een verrassing. Na het gesprek fietste ik door naar de Lange Broekweg om op nummer 31 bij Ad de Groot wat paprika, komkommer en tomaatjes in te slaan. En wat zag ik toen ik daar aankwam? Er waren weer druiven aan de overkant op nummer 52. Meteen een trosje mee in de fietstas van De Vers-Express.

Thuisgekomen zag ik dat m’n lief z’n kadetjes bij Bakkerij vd Berg gehaald had dus ook een opsteker. Hij is namelijk helaas niet zo van het ‘buiten de supermarkt boodschappen doen’ en gaat daarin z’n eigen weg. Dus als ik dan zie dat hij af en toe toch de kleine winkelier steunt, dan ben ik dolblij…

Gisteren had ik een Rust-en-Restjesdag. Wat fietsen betreft dan want verder ben ik non-stop met het initiatief zelf bezig geweest. Gesprek met de boekhouder, bezoekje van Ingrid Schrauwen… wat Ingrid en ik aan het bekokstoven waren? Ook dat blijft nog een duister geheim. Heeft iets met fietsen en eten te maken… 

‘s Avonds aten we saucijzen die ik nog van Slagerij Björn van Koppen in de vriezer had liggen, gebraden in de boter van Kaasboerderij de Westplaat, die ik bij Boerderijwinkel Zevenbergen gekocht. Salade erbij van ijsbergsla van Boerderijwinkel ’t Groenteschuurtje (Zeeland), komkommer en paprika van de Lange Broekweg, tomaten van het stalletje om de hoek van de camping in Rockanje.

Eieren van de Rijksstraatweg (tussen Rockanje en Hellevoetsluis) erdoor en de Friese geitenkaasblokjes van De Molkerei – Geitenzuivel van ’t Wadgekocht bij Landwinkel Klok (Vierpolders) maakten het geheel mooi af. Nog niet helemaal, want als kers op de taart kon ik eindelijk de pot augurken die Fanny Beishuizen een paar weken geleden zelf had ingemaakt, openen. Heerlijk door de sla met nog een beetje dressing van de Biefit Gezondheidswinkel.
We hadden een mee-eter dus de worstjes en sla moesten we delen. Geen probleem, er was genoeg.

Vandaag moet ik toch echt weer aan de bak… ehh fiets om m’n boodschappen te halen. Gelukkig heb ik een aantal afspraken buiten de deur waar ik dat heel mooi mee kan combineren.
Ga jij nog op de fiets je eten halen langs de weg vandaag?

‍♀️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.