Verslag fietsen voor m’n eten – 2/9/2017


Wat een enerverende, smaakvolle en waardevolle dag was het vandaag. Zoveel te doen, moeilijk kiezen. En zulk fantastisch weer!

Na een hardlooprondje in het bos fietste ik door naar Bakkerij Het Blauwe Hek om daar een brood te kopen. Bijzondere zorgbakkerij waar je ook een terras hebt voor een kopje koffie.

Ik wilde vroeg bij de WESTLANDSE STREEKMARKT. bij De Carlton Tuincentrum zijn, om eerst even binnen in de hoek van Boeregoed te kijken en daarna de buurtkas van Boeregoed te bezoeken. Ik kreeg een mooie rondleiding en uitleg van de teelt (en een kopje thee) van een alleraardigste meneer die ambtenaar in Den Haag was maar bijna met pensioen. Hij wilde meer met zijn handen bezig zijn. Wat een passie straalt die plaats uit! Ik kom er graag weer terug.

Wie ook passie voor z’n product uitstraalt, raapstelen wel te verstaan, is Louis Kester van Raapstelen Westland! Met verschillende recepten in zijn kraam en een heerlijke Westlandse raapstelensalade die hij gratis weggaf, overtuigde hij me om het vaker te eten.
Verder waren Kaasmeester Richard, het Blauwe hek,
Bavette Boutique Restaurant (ook toegevoegd aan de kaart voor hun vlees), de Themapark De Westlandse Druif/Brasserie De Druiventuin en Cupcakes op verzoek goed zichtbaar met hun producten. Die cupcake gezoet met banaan en blauwe bessen zonder suiker, ging erin als… cupcake! Ze gaat misschien volgend jaar een stalletje langs de weg starten, van harte welkom op de kaart…

Door naar de Nieuwlandsedijk om Rokerij Hoeks & Heerlijk te bezoeken. Er waren stiekem al wat klanten voor openingstijd en toen ik kwam, haalde hij de paling vers uit de rookkast. En toen gebeurde er iets wonderlijks: er kwamen meer mensen die foto’s gingen maken. Bleken ze vanuit de tips in deze groep vandaan te komen! Het waren Fred de Ruiter en Manon Kosteren haar moeder, dat vroeg natuurlijk om een uniek fotomomentje…
Met heerlijke makreel en warme paling in de tas, fietste ik naar huis.

Vanmiddag zijn we ‘stiekem’ met de auto naar Hoeve Biesland gegaan voor de BieslandDagen. Ik wilde geen tijd verliezen aan 30 km fietsen heen-en-weer.
Wat een heerlijke drukte bij en rondom de hoeve. In alle hoeken kon je bijzondere producten proeven.

We startten met een bezoekje aan Onwijs Lekker Wateringen. Die doet z’n naam meer dan eer aan want de chocolade-combinaties waren inderdaad on-wijs lekker! Ooit een bonbon met rode kool-vulling gegeten? Smullen… En wat een verhalen heeft die man. Ook eens een bezoekje in zijn atelier waard.

Ik kocht wat producten voor mijn Pasta di Marja voor vanavond en ging op zoek naar Jan Bronswijk in de bakkerij. Even bijpraten en door naar de melktank om mijn fles met rauwe melk te vullen.

Toen ik alles voor m’n eten had, weer terug naar huis en hup, aan het koken. Het recept van mijn pastasaus is al jaren het best bewaarde geheim van het Westland, maar wat er allemaal in zit, zien jullie bij de foto.

Nu even relaxen.
Ik ga het steeds leuker vinden om te fietsen voor m’n eten, jullie ook?

Fijn weekend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.