Verslag fietsen voor m’n eten – 2/10/2017


Vandaag tussen de bedrijven door een kort ritje van 16 km voor m’n eten (en tissues). Ik ben ook voor het eerst in weken weer bij de supermarkt geweest… om m’n laatste lege flessen weg te brengen (statiegeld naar het goede doel natuurlijk) en voor afwasborstels. Die heb ik nog niet langs de weg ontdekt…

De rest heb ik weer fietsend bij elkaar gesprokkeld. Eerst langs Plukkerij Framblij
voor frambozen en druiven. Daarna naar de Biefit Gezondheidswinkel voor toiletpapier en de gevraagde tissues lagen nu ook netjes in het schap.

Op de terugweg nog even via de Westlandse Aardbei. Dat ene zielige klasse 2 bakje was voor mij. Met een briefje erbij dat het aanbod van misvormde aardbeien niet zo groot is.

Vanmiddag m’n moedertje blij gemaakt met framblijtjes en aardbeitjes. Zeg het met… heerlijk fruit.

Vanavond genoten van een andijviestamppot. Doordat ik het samen met Marieke Berkhout zelf kraakvers geoogst had bij Stadstuinderij Buitenleeften ik in mijn groentela een Greensaver vershoudfilter van Marian’s Kookwereld heb, waren de andijvie en aardappelen nog steeds knapperig vers.

Spekreepjes van de Biefit erdoor, heerlijk! De gehaktballen van het gekruide gehakt van de Delflandse Vleesmeesters maakten het helemaal af. Het pondje gehakt in hun vleespakket is precies goed gekruid, nog een ei en paneermeel erdoor, braden in biologisch-dynamische roomboter van de Biefit en genieten maar…

Ik heb trouwens nog helemaal geen gegadigde voor de gratis entreekaart voor de wijn- en kaasproeverij van a.s. woensdagavond. Zie mijn eerdere bericht. Ik hoop daar toch nog iemand blij mee te maken. Stuur me een pb-tje als je het kaartje wilt.

Wie heeft vandaag ook de wind getrotseerd en heeft gefietst voor het eten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 2 =