Verslag fietsen voor m’n eten – 18/9/2017


Vandaag gewoon gefietst voor m’n eten en gewoon gescoord wat ik wilde scoren. Ik had wel enige tijdsdruk want ik ging tussen twee praktijkafspraken in, de pad op. Eerst even langs de plastic container, in 9 dagen een nog kleinere zak dan de vorige week…

Eerst naar Francis D Vette bij Maasdijk 37a, voordat de eieren die ze in de kist had gedaan, door jullie weggekaapt waren…  ‍♀️

Toen kipfilet gehaald bij de kippenboer Gebrs van der Ende Maasdijk (geen familie). Snel langs zorgbakkerij Het Blauwe Hek om speltbrood en speltbeschuit te halen. Toen vlug door naar de Biefit Gezondheidswinkel om kruidenkaas, crackers, uien, kaas en augurken te halen. Deze winkel is mijn nieuwe supermarkt geworden ook voor dingen die ik eerst nog bij de Appie haalde, zoals toiletpapier enzo.

Toen brak de hemel los, een flinke plensbui die volgens buienradar wel een uur zou duren. Dus nat zou ik toch wel worden. Snel nog even langs Boeregoed bij De Carlton Tuincentrum, pruimen meegenomen. De grote hoek was een klein rijtje geworden. Is het seizoen bijna voorbij of wordt de hoek opgeknapt? Wie zal het zeggen…?

Nog snel even kijken of Naaldwijkseweg 116 nog lekker fruit had, en ja hoor nog een ander soort pruimen en druiven voor heel weinig meegenomen.

Met een volle tas en een nat pak naar huis. Later vanmiddag begon ik aan de voorbereidingen voor een heerlijk recept dat Ewa Van Vliet- Fludra van Courgettekwekerij van Vliet mij vorige week meegaf, samen met die doos vol gele courgettes. Of ik het helemaal volgens haar recept heb gedaan, weet ik niet maar het was in ieder geval geslaagd (en dat vond ik niet alleen).

Het recept voor twee personen:
– 2 gele courgettes
– 2 kipfilets
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– olijfolie
– bakje kruidenkaas
– beetje kipkruiden

Ui en knoflook uitgeperst, fruiten in olijfolie. Kip in blokjes snijden en beetje kipkruiden erop. Blokjes in de pan bij de ui bakken. Courgettes in blokjes snijden en meebakken tot ze beetgaar zijn. Alles in een ovenschaal scheppen en de kruidenkaas erdoor mixen. 2 uur laten staan, zodat de kruidenkaas lekker kan intrekken. Daarna 10 minuten in de oven met grill erop, op 200 graden. Smullen!

Nog wat restjes erbij: de overgebleven koude stoofpeertjes van Waellandweg 20 en een kromme komkommer van Flower Art, lekker zoet en fris erbij.

Ik ga weer meer dan verzadigd de avond in.
Wat hebben jullie vandaag bij elkaar gefietst en waar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *