Verslag fietsen voor m’n eten – 18-23/1/2021


‘Time flies when you’re having fun’. Weer een week voorbij… maar van fun niet altijd sprake. Ik ben nog nooit werkeloos geweest dus het is een zure appel waar ik doorheen bijt, nu mijn praktijk gedwongen gesloten is. Natuurlijk heb ik genoeg leuke dingen te doen voor Fietsen voor m’n eten, maar het lukt niet altijd om daar de zin voor te vinden. Gelukkig helpt schrijven vaak wel om de boel in mij weer op gang te brengen. En fietsen. En koken….

Eerst naar maandag. Ik had een heerlijk ‘wie wat bewaart die heeft wat’-soepje uit de vriezer als lunch. Het was de courgettesoep van restanten van het Kerstdinerfietsen. ‘s Avonds leefde ik me uit op een heerlijke salade van ingrediënten van Boeregoed, geitenkaas, olijfolie en azijn van Kaasmeester Richard. De kastanjechampignons waren ook van Boeregoed en de entrecotes van Bavette Boutique Restaurant Farmshop. M’n lief had zondags bij Bakkerij Huijsgemaakt ook nog heerlijke kruidenboter meegenomen, die we erop deden.
Dinsdagavond na weer een dag werkeloos worstelen met mezelf, werd die heerlijke Romanesco kool van Boeregoed mijn troostvoer. Samen met een uienburger van Slagerij Björn van Koppen, verders niks.
Woensdagmiddag raapte ik mezelf bij elkaar en pakte ik de Vers-Express om een lekker stukkie te fietsen. De harde wind kon me niet deren en Maasland werd mijn doel. Ik wilde eigenlijk naar Boerderij Landlust Maasland maar bij aankomst bleek deze alleen woensdagochtend open te zijn. Helder denken lukt dus ook niet als je zo zwelgt in je eigen zieligheid. Bij Hoeve Bouwlust deed ik inkopen en maakte ik een praatje met Wil de Vette. Haar luisterende oor terwijl ze zelf ook in dat schuitje van restricties zitten, was zeer welkom. Bedankt Wil!
Ik fietste richting de molen van Schipluiden waar ik links het fietspad op ging richting De Lier. In plaats van rechtdoor richting ‘t Woudt koos ik voor een route langs het Kraaiennest. Wat een mooi stukkie Westland waar ik nog nooit geweest was! Het bord op het viaduct voordat ik het gebied in fietste, werd het decor voor de nieuwe foto bovenaan deze groep.
In De Lier kocht ik een bakje champignons en komkommers bij De Vitaminetuin, roomkaas en kippenpootjes bijPoelier Jos Straathof en even verderop ham en schnitzels bij Slagerij De Bruin. Het was een leuk rondje van 33 km.
Doordat ik gegrilde kip had meegenomen, werd het een makkelijke maaltijd. Ik maakte er weer een salade bij, dit keer met ingrediënten van Boeregoed, Kwekerij ‘t Woudt, Eetvanpait en fetakaas van Richard.
Donderdag lunchte ik met een eerder vers gemaakt pompoensoepje, dit keer met een lepeltje roomkaas erdoor.
‘s Avonds ging ik aan de slag met een spitskoolovenschotel. Het gehakt was van Delflandse Vleesmeesters, de knoflook van Boer Pait, eieren en spitskool van Boeregoed, boter van de Biefit Gezondheidswinkel en kaas van Kaasmeester Richard. Een smakelijk geheel.
Vrijdagochtend ging ik even naar de opticien Beeks Oog & Oor om nieuwe lenzen te proberen. Ik moest even een rondje dorp lopen om ze te testen, dus ik maakte meteen van de nood een deugd door bij Vishandel ’t Loggertje op de markt sliptongetjes, tijgergarnalen, makreel en gerookte zalm te halen. Nog even langs Kaasmeester Richard voor kaas en weekendmix en het testrondje was gedaan.
Gisteren had ik een mooie fietstocht samen met m’n lief in gedachten, met Boer Pait en Hoeve Rust-hoff op het menu. Lekker langs de Nieuwe Waterweg fietsen en onderweg onze boodschappen scoren. Eerste stop werd eieren halen aan de De Jonghlaan 19, ‘s-Gravenzande, waar ze de grote kar hadden vervangen voor een kleiner exemplaar.
Bij Boer Pait Peter Hoogendonk en Coriza Hoogendonk kwam ik haar eindelijk in het eggie tegen: Eveline Michiel. Wat leuk om je te ontmoeten! We deden inkopen, groenten en fruit en natuurlijk die hutspotaanbieding waar ik speciaal voor kwam, want dat had ik eerder beloofd. Maar na het afrekenen beging ik een misser.
Een tip: ga nooit met de tijdsdruk van sluitingstijden op pad, met een fietsmaatje die eigenlijk geen zin heeft in eten kopen onderweg, behalve bij een leuk take-away-tentje. Het inpakken van mijn fietstassen ging me niet snel genoeg en m’n liefste lief moest het ontgelden. Die had natuurlijk meteen geen zin meer en we lieten de rest van de route maar voor wat die was.
Op de fiets kwamen de tranen van frustratie over mijn ongevraagde onbetaalde verlof. Gelukkig kent m’n lief me al langer dan vandaag wat het uiten van frustratie betreft, maar niet werkeloos, nooit werkeloos…. Ik fietste naar huis, terwijl hij nog even wat lekkers in het dorp ging halen: yoghurt van DelflandseZuivel en broodjes van Bakkerij Paul Schalke bij Keurslager Poleij en eierkoeken bij Banketbakkerij Chocolaterie Van Aalst. Zelf nam ik op de Alsemgeestlaan bij Francien van Haften nog een potje perencompote mee.
Nadat ik mijn gevoel op papier had gezet in een blog op een andere daarvoor bestemde website, gingen we aan de slag met een makkelijk avondeten. Het werden de garnalen in veel knoflook gebakken, makreel, broodjes en komkommer.
De stress is weer uit de lucht en uit het lijf. Niet fijn dat het er af en toe is, maar zo fijn dat ik als ervaren professional weet hoe ik het kan uiten en ontladen, zodat het niet tot echte lichamelijke klachten leidt. Fietsen voor m’n eten helpt daar enorm bij. En schrijven. En koken. En lekker troosteten….
Fijne zondag!

 ‍♀️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

een × twee =