Verslag fietsen voor m’n eten – 16/9/2019


Vandaag was het nog steeds een beetje druilerig toen ik op de Vers-Express stapte. Maar dat mocht de pret niet drukken. Ook de krakende knietjes van de Ride for the Roses van gisteren niet.

Even in mijn nieuwe milieuplein in de schuur de opgespaarde zakjes en bakjes verzamelen en op naar de Opstalweg 9, Naaldwijk.
Daar had ik met Theo van den Bos afgesproken om de bakjes te brengen en lekkere druiven te scoren.
“Niet stiekem een foto maken, hoor!”. Te laat… 
Er hingen een paar mooie trossen, maar helaas al geadopteerd door anderen, gezien het kleurige lintje.

Snel door naar Het Blauwe Hek, Oranjesluisweg 20, Naaldwijk, ik had niet veel tijd vandaag. Met een biologisch meergranenbrood en een zakje granola fietste ik de Oranjepolder achter Maasdijk in.
Even een bezoekje aan mijn grote vriendin de nepboerin Coriza Hoogendonk brengen. Moppie was in een knuffelige bui, dus m’n fietsbroek kan weer in de was. 

Coriza hielp weer een stel nieuwe klanten, terwijl ik reclame maakte voor deze fijne groep. Daarna nam ik een flinke buit mee want mijn nieuwe koelvriescombinatie is zo groot, die moet gewoon gevuld worden met lokaal lekkers.
Ik nam bloemkool, komkommers, bospeen, dubbeldooier eieren, wilde perziken, knoflook en sperziebonen mee.
En maakte de nepboerin weer blij met een zak vol tasjes.

Via de Groeneweg fietste ik weer richting Naaldwijk.
Op nummer 125 nam ik bij Lans Tomaten een bakje mooie rooie ballen mee. Nu kan het nog want aankomend weekend zijn de tomaten daar weer op tot december.

In Naaldwijk deed ik een rondje Geestweg. Bij Slagerij Björn van Koppen nam ik sucadelappen, vleeswaren en grillworst mee. Even naar de overkant om bij Bakkerij van Malkenhorst een pakje crackers mee te nemen. Ze hadden yoghurt van de DelflandseZuivel op de datum voor 50% dus een fles mee in de koeltas.

Bij de Biefit Gezondheidswinkel nog even langs voor roomboter, spekreepjes voor de andijviestamppot en een flesje dressing. En een 10-literverpakking Aquadraat water van Santé Holland mee voor achterop de fiets.
Nog even langs de Westlandse Aardbei want de automaat is weer open. Een paar bakjes klasse II mee en op naar het laatste stalletje.
Mijn perencompote was weer op dus even langs Alsemgeestlaan (tussen nr 1 en 2), ‘s-Gravenzande. Francien van Haften had weer heerlijke dingen staan.

Na een heerlijk tochtje van ruim 25 km had ik weer een volle tafel met m’n buit.

Ik ging later vanmiddag aan de slag met de sucadelappen, met andijviestamppot van andijvie van de Kleine Achterweg 7, Naaldwijk. Aardappels, roomboter en spekreepjes van de Biefit. Uien in de jus van Farm I See

Heb jij vandaag de regen nog getrotseerd om te fietsen voor je eten?

‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *