Verslag fietsen voor m’n eten – 16/10/2017


Vandaag een vrij saai verslag. Nee, niet omdat het bij mijn one-stop-shop van vandaag de Biefit Gezondheidswinkel niet gezellig was, integendeel! Ik had een beetje last van maandagmorgenmoeheid. Zelfs het mooie weer kon mij niet echt motiveren om ver te gaan fietsen. Mijn bijna lege koelkast daarentegen wel. Oftewel, ik moest wel…

Via de Rijnvaartweg fietste ik naar de Biefit en onderweg kon ik het toch niet laten om druiven mee te nemen aan de Geestweg. Twee shops in plaats van één van dus. Bij de Biefit sloeg ik een voorraadje Bulgaarse yoghurt, olijfolie, toiletpapier en Aquadraat water van Santé Holland in. Verder nog wat vlees, crackers, muesli en die overheerlijke frambozen van Plukkerij Framblij kun je daar ook kopen, in hun nieuwe doosjes lagen ze naar mij te gluren vanuit de koeling.

Het leek even of ik naar de supermarkt geweest was. Met een paar grote verschillen: ik heb mezelf weten te verleiden tot een langere fietstocht dan de appie om de hoek, én ik heb er een kleine ondernemer als Cindy van Domburg mee gesteund. In plaats van een grote supermarktketen die het flikt om zelf de toeleveranciers onder druk te zetten voor nog meer korting, dat zij niet eens meer kunnen leven van hun inkomsten. Daar werk ik niet meer aan mee… en dat kan dus, ik doe het inmiddels al bijna 8 weken zo.

Vanmiddag heb ik die uiensoep die ik een paar weken geleden had gemaakt van de uien van Coriza Hoogendonk (en ingevroren natuurlijk) gegeten en nog wat kipdrumstickjes van Poelier Straathof.
Vanavond de verse hamburgers van de Biefit met een roerbak van uien van Boeregoed, paprika van Lange Broekweg 31 (Naaldwijk), courgette van het Vlotwateringpad (‘s-Gravenzande/Monster) en kromme sperzieboontjes van Naaldwijkseweg 253 (‘s-Gravenzande, superlekker!), gebakken in olijfolie en een beetje kokosolie. Jammie!

Heb jij vandaag nog gefietst in dit mooie weer? En eten langs de weg gekocht, net als Tonny Van Leeuwen van Gaalen?
Deel je verslag en foto’s, nieuwsgierig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *