Verslag fietsen voor m’n eten – 15-21/11/2020


Wat is het toch heerlijk dat we op zondagmorgen ergens verse broodjes kunnen halen, net vakantie op (grotere) campings. Of in het buitenland want daar is het heel normaal dat de bakker een paar uurtjes open is. Nu hebben we dat op nog geen kilometer verwijderd van huis: Bakkerij Huijsgemaakt.

Dus m’n lief en ik in stijl, oftewel campingsmoking, naar de winkel en knapperige croissantjes en desemstokbrood halen. Het werd een heerlijk ontbijtje met broodbeleg van Slagerij D&D, ZWAARD, slagerij & traiteur,

Poelier Jos Straathof en eieren van de Kleine Achterweg. Melk in de latte en roomboter van DelflandseZuivel.
‘s Avonds hadden we een sucadelapje van De Holy Hoeve, met een aardappeltje en stoofpeertjes van Boer Pait Eetvanpait. Roomboter was van de Biefit Gezondheidswinkel en arrowroot om perensap mee te binden tot saus ook. T’is ff een werkje maar dan hebbie wat…
Maandag ging ik aan de slag met de pastinaak ovenschotel. Ik had de pastinaak gevonden in een stalletje onderaan de Maasdijk, bij de moestuin van Natuurlijk Doel. Ze willen nu nog niet op de kaart omdat ze weinig oogst hebben. Maar volgend jaar melden ze zich zelf aan. Nu had ik dus die pastinaak en ik had een recept gevonden om het met aardappel van Boer Pait, winterpeen van de Kleine Achterweg, rode ui van Stichting Zorgkwekerij Mil Maasdijk, tijm, peper en zout van de Biefit, honing van Natuurlijk-Westland. en olijfolie van Kaasmeester Richard tot ovenschotel om te vormen.
Ik zat te smullen maar m’n lief was er niet zo dol op. De helft verdween dus in een bakje in de koelkast voor later die week. We hadden er nog gegrilde kippenpootjes bij van Straathof die hij wel oppeuzelde natuurlijk.
Woensdag moest ik echt weer wat voorraden van inslaan, dus op de fiets naar Naaldwijk. Met korte coupe onder mijn fietshelm want ik heb dinsdag weer 30 cm haar gedoneerd aan de Stichting Haarwensen, die dit tot pruiken voor zieke kinderen omzetten. Zo blij dat ik dit nu twee keer heb mogen doen met mijn gezonde manen.
Ik fietste eerst langs Bakkerij vd Berg aan de Julianaweg in ‘s-Gravenzande waar ik Enjoy Granola meenam. Daarna naar de Kleine Achterweg voor wat fruit en eieren. De peren waren zo rijp en zoet, die gingen later meteen het mondje in. Eerst nog naar de Biefit voor ongebrande noten, bananen, frambozen van Plukkerij Framblij en roomboter.
En nu een klein verhaaltje: vroegah in die goeie gauwe tijd verslond ik de Donald Duck die in de leesmap zat. Een uitspraak in een strip is me altijd bijgebleven: “zijn de katten nu al krols?”. Hier moet ik steeds aan denken als ik de katten in onze wijk hoor janken als kleine baby’s. Nou was er dinsdag tijdens mijn fietstochtje ook iets aan de hand, wat me deed denken: “zijn alle katten tegelijkertijd krols of zo?”. Het begon bij de Kleine Achterweg waar de jonge huiskat de toonbank op sprong en kopjes kwam geven. Ik mocht niet weg, hij hing zelfs in de hengsels van mijn linnen tasjes.
Bij de Biefit was vervolgens buiten nog een kat, die me begon te verleiden door op de Vers-Express te springen. Ook die hing in de linnen tasjes, toen ik mijn boodschappen in de fietstas deed. Dus wie weet het: is het de tijd van de krolse katten?
Na al dat kattengespeel was het tijd om bij Keurslager Poleij langs te gaan. Nog wat vers broodbeleg en yoghurt van DelflandseZuivel mee en mijn rondje was compleet. Snel aan de slag met de zuurkool van Boer Pait, spekreepjes van de Holy Hoeve en rookworst van Zwaard. Zooo lekker…
Donderdag was een dagje laptop en praktijkafspraken. ‘s Middags was deel 2 van het Nationaal Fietscongres, je weet wel… van toen we eervol tweede of derde werden in de Tour de Force Innovatieprijs. Van iemand van de organisatie kreeg ik nu te horen dat het tweede was, dus we zaten er zo dichtbij…
‘s Avonds ging ik aan de slag met het opwarmen van die pastinaak ovenschotel, nog een salade voor m’n lief erbij van rucola en komkommer van Boeregoed, tomaten nog steeds van het stalletje aan de Zijdijk/Maasdijk, feta van de Biefit. Saucijzen van de Holy Hoeve erbij, gekocht bij Sylvia Simons-vd Berg.
Vrijdag was ik lekker druk in mijn praktijk SuXeed Massage & Leefstijl, maar ik moest aan het einde van de middag toch nog even naar In de Verkleedkist in Honselersdijk. Die kerstmuts die over mijn helm past, heb ik namelijk ergens voor nodig. Ik verklap nog niet waarvoor, dat merken jullie wel.
Meteen nog wat andere boodschapjes bij Slagerij Björn van Koppen en Boeregoed gedaan. Ook Kaasmeester Richard en Banketbakkerij Chocolaterie Van Aalst werden verblijd met een bezoekje. En ze doen straks mee in de Kerstdinerfietsen fietsroute!
Thuis aan de slag met het klaarmaken van de krokante kipschnitzels met broccoli van Boer Pait, met nog een restje rucolasalade van de vorige dag. Het was weer heerlijk weekend! En wat gaat die tijd toch snel… voor je het weet is het weer Kerstdinerfietsenverkiezing…
Gisteren gingen we iets anders shoppen, namelijk kleding voor m’n lief. Nog even door Naaldwijk om bij Meesterbakker Roodenrijs wat croissantjes en brood te halen en zo deden we lekker makkelijk, met een croissantje brie warm uit de oven. Heerlijk!
Stuur jij ook nog even je kerstmenu in via het formulier op https://www.fietsenvoormijneten.nl/…/Kerstdinerfietsenve…? Het kan nog tot dinsdagavond…
Fijne zondag!
   ‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *