Verslag fietsen voor m’n eten – 14/9/2017


Jaja, ik ben gewoon gaan fietsen voor m’n eten vandaag. Als brandstof had ik o.a. een heerlijk glas rauwe melk, gisteravond van Ineke Moermangekregen, net gemolken. Verser kon niet dus…. Zien geven doet geven!

Vroeg weggegaan om een rondje te gaan hardlopen in Het Staelduinse Bosen daarna op zoek naar minikomkommertjes en fruit. Ik had op de kaart gezien dat ze ze op Cubalaan 25 zouden hebben, maar helaas bij aankomst lagen er alleen tomaten.

Onderweg nog even bij Kwekerij Sunsister langs voor fruit. Ik heb mezelf weer gekieteld door naast heerlijke druiven iets mee te nemen wat ik nog nooit had gegeten: aardbei guaves. Bijzonder lekker!

Na de Cubalaan dan maar kijken bij Monsterseweg 41A, maar ook daar greep ik mis. Vandaag was echt een beproeving voor me. En dan heb ik het niet over fietsen tijdens de hoosbuien of de windhozen waar ons Westland mee geconfronteerd werd vandaag… Dit zal de komende tijd wel vaker gaan voorkomen. Of jullie halen met z’n allen de spullen voor m’n neus weg (vooral mee doorgaan!) of het seizoen van de kleine stalletjes loopt langzaam ten einde.
Aan de Waellandweg lagen de stoofperen in ieder geval klaar, dus een grote zak meegenomen. Ik hou van winterkost!

Dan maar naar Koornneef Versmarkt voor nog wat fruit en snoepgroenten. In de winter zullen ze mij daar zeker vaker zien…

Na het fietsen had ik zin in een fruithapje met slagroom van de bovenste roomlaag van de verse melk van Ineke Moerman. Dit was een tip van haar, dus beetje honing erdoor en kloppen maar. Het bleef helaas wat dun maar de smaak was goed.
Als lunch had ik de aardbei guaves van Kwekerij Sunsister met ongebrande notenmix van Farm I See en granola van Hét Bak Atelier door de Marokkaanse yoghurt van Kaas- en Zuivelboerderij van Winden gemixt. Nieuw voor mij en lekker!

Vanavond ben ik aan de slag gegaan met de gele courgettes van Ewa Van Vliet- Fludra van Courgettekwekerij van Vliet. Ik had gisteren een pastasliertenmaker gekocht bij Marian van Heuveln van Marian’s Kookwereld. Drie courgettes door de snijder was meer dan genoeg als vervanging voor gewone pasta. Samen met mijn Pasta di Marja-saus (geheim recept) was dit een heerlijke koolhydraatarme maaltijd. Echt voor herhaling vatbaar.

Wat hebben jullie bij elkaar ‘gefietst’ vandaag en gefabriceerd in de keuken?  ‍♀️

Hebben jullie trouwens gezien dat we al stilletjes aan richting de 1300 leden gaan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.