Verslag fietsen voor m’n eten – 12/9 – 14/9/2018


Voordat ik aan het verslag begin vanaf woensdag, had ik nog een eindresultaat te laten zien van het eten van dinsdag plus gast. Ik heb toen heerlijk de Black Angus hamburgers van Slagerij Björn van Koppen, met bloemkooltjes van de Kleine Achterweg gemaakt. Wat gebakken uien van Peter Hoogendonk met gebakken oranje paprika van de Raaphorstlaan erbij. Roomboter voor het vlees, olijfolie en kokosolie voor de uien en paprika kwamen van de Biefit Gezondheidswinkel.

Woensdag startten we de dag met een schaaltje B frambozen van Plukkerij Framblij, granola van Bakkerij van Malkenhorst en keuzestress… welke van de drie varianten yoghurt in onze koelkast werd het: de gewone yoghurt of aardbeienyoghurt van DelflandseZuivel? Of de Griekse yoghurt van de Biefit Gezondheidswinkel? Alledrie lekker dus moeilijk kiezen…

Na m’n praktijkafspraken ging ik weer aan de slag met het vullen van de website voor Fietsen voor m’n eten. Ik genoot ondertussen van een eerder gemaakt, vers ingevroren geweest, courgettesoepje. Ook een goede bodem voor een fietstochtje. Ik had trek in vis bij de bospeen die ik eerder bij de Kleine Achterweg had meegenomen. En op woensdag is het weekmarkt in Naaldwijk dus hup met de Vers-Express een vers visje halen bij Vishandel ’t Loggertje. Het werden sliptongetjes, mijn favoriet.

Onderweg terug kon ik het niet laten om die heerlijke druiven bij Theo van den Bos, Opstalweg 9, Naaldwijk weer te halen. Zijn groen-witte parasol stond weer buiten dus even gezellig langs. Voor een voorganger maakte hij een mooi bakkie druiven op met druivenbladeren erin want het was een kadootje. Ik nam twee grote trossen mee, een witte en een blauwe.

Onderweg bij Boeregoed nog even van die heerlijke blauwe pruimen halen. Ik nam twee doosjes want zo kwam ik net aan de aanbieding van een flesje fruitsap erbij. Op 2 cent na dan, maar die werden door de vingers gezien bij De Carlton Tuincentrum. Het werd een bescheiden rondje van 8 km met een buit om van te smullen.

‘s Avonds maakte ik dus die visjes van Vishandel ’t Loggertje klaar in roomboter van de Biefit Gezondheidswinkel, met de bospeen van de Kleine Achterweg en doperwtjes ook van de Biefit Gezondheidswinkel. En bij doperwtjes hou ik altijd heel erg van een fruitmoes. Ik had nog een paar appeltjes die ik van Gonny de Kam had gekregen en met een peer van de boom van Theo van den Bos erbij, klein beetje biologische rietsuiker en veel kaneel, werd het een heerlijke compote.

Donderdag had ik een donderdipdag… nergens zin in en alles kostte moeite. Kwam het van een opeenstapeling van die val van de trap, pech met kitesurfen, de intensieve Ride for the Roses of …? Ik weet het niet maar knap lastig vond ik mezelf. Het was zulk mooi fietsweer maar zelfs dat wist me niet in beweging te brengen. Dan maar een paar tosti’s van brood uit de vriezer, van Bakkerij van Malkenhorst en Bakkerij Vreugdenhil, ham van Slagerij Björn van Koppen, boter van de Biefit Gezondheidswinkel en kaas van Poelier Jos Straathof. Nog een bammetje met stoofperenjam van Sylvia Simons-vd Berg, Oudecampsweg 29, De Lier, erbij. Jammie!

M’n lief ging pannenkoeken bakken (met supermarktzooi want hij is niet zo fanatiek met fietsen als ik), maar ik raakte ze niet aan. Zo gemakzuchtig was ik dan toch ook weer niet. Ik maakte voor mezelf een heerlijke salade van allemaal restjes: ijsbergsla van Cees (Dirk Vd Burgweg, HvH), komkommer van Boeregoed uit de buurtkas, paprika van de Raaphorstlaan (Monster), tomaten van de Naaldwijkseweg 173 (‘s-Gravenzande), de laatste augurk van Fanny Beishuizen, eieren van de Zwethkade Zuid (Den Hoorn), oude kaas nog van Kaashandel ’t Voorhuys (Brielle) en ham van Slagerij Björn van Koppen erdoor. Dressing van de Biefit Gezondheidswinkel erdoor en toch een gezondere keuze dan die pannenkoeken.

Vrijdag kon ik gelukkig weer wat meer zin vinden. Ik moest even naar het strand fietsen want die pech met kitesurfen had geleid tot een kapotte vlieger en die was ik na alle commotie ook nog eens vergeten mee te nemen om te laten repareren. Dus alle reden voor een fietstochtje en klein wandelingetje strand Slag Beukel. Onderweg terug natuurlijk even bij José van T Kommaatje langs om komkommer te halen. Op woensdag en vrijdag heeft ze haar winkeltje open, andere dagen kun je in de automaat terecht voor allerlei smaken en formaten tomaten. En komkommers dus.

Ik fietste naar Kiterepair.nl in Naaldwijk en onderweg terug haalde ik nog wat tijm en knoflook bij de Biefit Gezondheidswinkel, voor de pompoensoep die ik wilde gaan maken. De laurier was op bij de Biefit Gezondheidswinkel en waar kun je dan nog buiten de supermarkt dit soort kruiden halen? Ik kocht eerst nog wat druiven bij Grote Geest 63, Naaldwijk. En piekerde ondertussen verder over een adresje voor de laurier. Ik dacht aan Koornneef Versmarkt maar daar hadden ze het niet. Wel lekkere snoepkomkommertjes die verdwenen in m’n tas. Ineens dacht ik aan de kruidenkraam op de weekmarkt van ‘s-Gravenzande. En ja hoor, een zakje laurierblaadjes hadden ze.

Nog even langs Kaasmeester Richard want de kaas en noten vlogen er alweer doorheen thuis. Bij Keurslager Poleij had ik eerder een bakje met allemaal lekkere smeerseltjes voor op brood bij de soep gezien. Dus even langs en meteen melk van DelflandseZuivel mee en een molentje zeezout, die zocht ik ook al een tijdje. Zelfs dat soort dingen kan ik dus buiten de supermarkt halen.

Toch nog een aardige buit en een rondje van 15 km. Die pompoensoep maken dat werd hem nog niet, want ik had nog laat in de middag een spoedcliënt in m’n praktijk. Dus we hebben ons weer eens sinds lange tijd laten verzorgen door de thuisbezorgd service van Plaka Naaldwijk.

Vandaag heb ik ook weer heerlijk gefietst, daar komt snel een volgend verslag van. Maar nu zijn de 40 foto’s die ik van Facebook per bericht mag plaatsen, alweer besteed, dus later meer!

Fijn weekend!
‍♀️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.