Verslag fietsen voor m’n eten – 12/8/2020


Met de beide beentjes weer op Westlandse grond, of op de trappers van de Vers-Express zo je wilt, en een bijna lege koelkast, ging ik vandaag de (fiets)pad op. En er stond een bijzondere plek op het programma. Waarom? Dat vertel ik jullie later wel, nog even nieuwsgierig blijven.

Ik fietste in deze verzengende hitte rond het middaguur naar Belevingstuin de Bosroos – ’s Heeren Loo op Het Westerhonk in Monster om een en ander voor die verrassing te bekokstoven met Iris Beekman. En natuurlijk kocht ik een paar producten van het lijstje: rode uien, snoepkomkommertjes en bospeen. Ze oogste ze vakkundig voor me, dat wordt smullen!

Ook met haar collega Theo heb ik een mooie deal. Wat hij precies met die paal gaat doen? Daar blijf ik ook nog even geheimzinnig over. Maar dat het geweldig leuk gaat worden, is nu al een feit.
Mijn eerste bezoekje aan De Bosroos was een groot succes door de oogst en de dingen die nog komen gaan. Een aanrader dus!

Na mijn bezoek fietste ik de Madeweg verder af op zoek naar die heerlijke frisse radijsjes van Jongfresh. Ik vond ze weer in het stalletje aan op nummer 72.
Via de Waellandweg fietste ik terug en op nummer 25 vond ik een ruime keuze in de kast: bietjes, sperzieboontjes, oranje puntpaprika’s… en koolrabi. Jaja, het gaat nu echt gebeuren: ik ga een vergeten groente in het daglicht zetten.

Toen naar Plukkerij Framblij voor framblijtjes, aardbeitjes en een heerlijk sappig meloentje. Er lagen zelfs mesjes bij voor de strandgangers. Slim bedacht door Gerda.
Volgende stop werd de Kleine Achterweg 7, Naaldwijk, voor witlof, eieren, pruimen en kersen uit de Betuwe (waarschijnlijk de laatste).

Dat bord met dat ijsje bij de Biefit Gezondheidswinkel zag er wel heeeuuul aantrekkelijk uit. Dat bord niet, maar dat ijsje erop wel… dus met mijn inkopen ging er meteen een ijsje mee. Lekker op het bankje oppeuzelen in de schaduw van de bomen.
Ik kocht eerst weer wat voorraden, zoals die lekkere Sallandse KarisCrackers, bananen, roomboter van Zuiver Zuivel. En wat zag mijn oog daar? De Griekse yoghurt van Weerribben Zuivel in een groter emmertje! Hop in de koeltas die natuurlijk vandaag heel hard z’n best deed om de boel koel te houden.

Ik fietste met het ijsje in m’n buikje naar de Hoge Geest. Een stukje opgefietst met oud-collega Adrienne en druiven gehaald bij het stalletje voor de bocht. Toen op naar het Winkelcentrum ‘s-Gravenzande. Wat een leuke strandstoeltjes staan er bij elke winkel! Die sierkazen bij Kaasmeester Richard lagen er heerlijk in in het zonnetje te bakken.

Een lekker stuk graskaas mee en nog even om de hoek bij Poelier Lieffering gegrilde kippen en krokante schnitzels mee.
En vlug de buit veilig stellen want de temperaturen liepen weer hoog op.

Ze zeggen dat ik me niet zo goed kan concentr…. hee een vlinder! Ja een echte op mijn houtstapel en een mooie ook. Even een kiekje maken.
Ik zag hem toen ik al die tasjes van mijn fiets af knoopte en de buit op tafel legde.
Het was een behoorlijke buit want mijn koelkast was dus ook echt leeg. Nu weer heerlijk genieten van de smaak van Westland en omstreken.

Die warmte doet me gewoon knikkebollen, ik ga afronden want anders krxg me hrle eaare zinneb 
Ho dat bedoel ik dus.
Tijd om dit verhaaltje af te ronden.

En me even over te geven aan de warmte…

Fijne avond!

‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *