Verslag fietsen voor m’n eten – 12/3/2020


Even een heerlijk fietstochtje tussen praktijkafspraken door. Het was prachtig weer tussen de middag. Wel een beetje veel wind, dus het werd een beperkt tochtje van 10 km.

Eerst even bij Francien van Haften aan de Alsemgeestlaan (tussen nr 1 en 2), ‘s-Gravenzande, om een grote zak vol glazen potjes en flesjes af te leveren zodat ze weer nieuw ‘home made’ lekkers kan maken. Binnenkort gaat ze haar kast onder de carport weer bijvullen, vertelde ze me. Perencompote weer in de tas en verder.

Via de Maasdijk en de Heenweg fietste ik richting Naaldwijk. Eerst even de krant ophalen bij Houthandel van der Marel, de AD Westland van vorige week, die Astrid van der Marel zo lief voor me opzij had gelegd.

Via de Dijckerwaal zo binnendoor naar de Opstalweg en naar de Biefit Gezondheidswinkel, waar de voorjaarsetalage en het bankje in de zon me tegemoet straalden. Even wat inkopen doen en weer verder, of eigenlijk via de andere kant weer terug, naar het Winkelcentrum ‘s-Gravenzande.

Bij Keurslager Poleij lonkte die heerlijke bessensap van De Blauwe Bessen Shop Westland naar me, dus ik kon de fles niet weerstaan. Mijn weerstand zal er hopelijk ook mee versterkt worden, een welkome daad van gezonde voeding in deze onzekere tijden van dat kleine micro-organisme dat ons openbare leven aan het platleggen is…

Toen het schap vol vega artikelen bewonderd, voor de vegetariërs en veganisten in deze groep een interessant aanbod.

Ik had weer een flinke buit in die paar kilometertjes.
Nu lekker aan de slag met koken.

Wat gaan jullie vanavond eten?
Toch wel bij de lokale producent vandaan, hè? 

‍♀️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

elf + vijftien =