Verslag fietsen voor m’n eten – 12/10/2017


Vandaag had ik zo’n ‘doe-mij-maar-weekend-donderdag’, niet vooruit te branden. Dat werd een kort ritje dus. Maar ik kon het niet laten, toch nog langer gefietst dan verwacht. Verslaafd hè!

Na een lunch met vriendin van de show Chantal Rietdijk – Graff bij De Buren eten & drinken, liep ik met mijn fiets door het prachtige nieuwe winkelcentrum naar Kaasmeester Richard om kaas en noten te halen. Richard heeft vanavond zijn eerste proefavond in samenwerking met Mars Kitchen. Wie van jullie gaat hiernaartoe? Wil je foto’s maken en verslaguitbrengen in deze groep?

De nog oudere dan die andere Breeje Durp brokkelkaas lag naar mij te knipogen dus ik heb een stukje geproefd en meegenomen. Nog wat verschillende notenmixen erbij en ons tussendoortje is weer in huis.

Volgende stap met de fiets aan de hand was Keurslager Poleij. De speellocomotief voor de deur blijkt een radio te zijn dus daar word je al vrolijk van bij binnenkomst. Ik had rundergehakt nodig voor pastasaus en zag alleen magere liggen. Blijkt dat rundergehakt altijd mager is. Nooit geweten…

Toen op zoek naar tomaten voor de tomatenbasis van mijn pastasaus. De Naaldwijkseweg in ‘s-Gravenzande blijkt een rijkdom aan eten te bevatten. Op nummer 173 vond ik soeptomaten die ik voor de ‘Pasta di Marja’-saus kon gebruiken, dus hop, erbij in de tas.

Toen dacht ik aan die overheerlijke aardbeien van de Westlandse Aardbei. Dan kan ik linksaf of rechtsaf: de 24/7 automaat bij Koornneef Versmarkt(naast de Kiem) of de Westlandse Aardbei zelf. Het werd rechtsaf. Er lagen klasse 2 aardbeien voor maar € 1,50 en dat kan mij wel bekoren, misvormd maar ook zo lekker.

Over de Heenweg naar mijn favoriete stalletje voor kromme sperziebonen en kromme snoepkomkommers: Naaldwijkseweg 253. De oudere man had zin in een praatje en ik ook. Wat ik daar hoorde, maakte me wel een beetje pissig. Er zijn dus mensen die bij hem groente meenemen zonder te betalen (dat hoor ik regelmatig), maar ook mensen die de hele krat omgooien op de grond om te kijken wat er in zit en het dan laten liggen! En zakjes openmaken om er handjes bonen uit te halen en ze dan weer dicht te doen.
Help mij alsjeblieft hopen dat dit geen mensen zijn die in deze groep zitten, dan schaam je je toch kapot voor je medemens…

Nog even die overheerlijke pruimen halen bij de Boeregoed hoek in De Carlton Tuincentrum en mijn buit voor vandaag was weer compleet.

Vanavond heb ik dus pasta gemaakt, maar geen pasta van tarwe. Met een grote gele courgette van het Vlotwateringpad (tussen ‘s-Gravenzande en Monster) en de pastasliertenmaker van Marian’s Kookwereld heb ik koolhydraatarme pasta gemaakt met bolognesesaus. Jummie…!

Het wordt de komende dagen weer bijna zomers. Waar ga jij naartoe fietsen voor je eten?
Nieuwsgierig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *