Verslag fietsen voor m’n eten – 11/10/2017


Een kort ritje vandaag. Niet zoveel tijd en niet zoveel te halen. Woensdag is marktdag in Naaldwijk en meestal haal ik dan vis bij Vishandel ’t Loggertje. Zo ook vandaag.

Onderweg naar Naaldwijk kwam ik op de hoek van de Naaldwijkseweg met de Heenweg een stalletje met druiven tegen dat nog niet op de kaart stond. Ik maakte een praatje met de vrouw achter het stalletje die toevallig net kleine tissies druiven had verzameld om sap van te maken. In haar schuur had ze doosjes Frankenthalers en Alicantes staan, 3 pond voor € 7,50. Ik nam een doosje Frankenthalers mee.

Op de markt nam ik kabeljauw mee voor bij de rode kool die ik gisteren bij Mijnie van der Knaap had gekocht en vandaag wilde klaarmaken. En twee harinkies met uitjes voor m’n lief. Zeg het met… haring, ndus…

Nog even naar de Biefit Gezondheidswinkel voor de benodigde kruiden van het recept: kaneelstokje en kruidnagel. En twee extra Elstar appels. Op mijn pad terug naar huis kwam ik nog langs de Van de Kasteelestraat 82 in ‘s-Gravenzande waar snoeppaprikaatjes liggen, dus meegenomen.

Na mijn fietstocht had ik gewoon even zin in brood. Ik eet het niet zo vaak maar het brood van Zorgbakkerij Het Blauwe Hek zit zo vol aandacht en zorg, dat mijn lijf dit misschien wel beter verteert. Met de gratis boerensmeerkaas van de maandaanbieding van Kaasmeester Richard, de boerenkaas van de De Weilandwinkel en de boerenham van de Biefit, een waar feest. Een mok rauwe melk erbij van Hoeve Biesland maakte dit feest compleet.

Vanavond heb ik dus voor het eerst in mijn leven, met het schaamrood op m’n kaken, zelf rode kool gemaakt, met kabeljauw. Het was zo lekker en veel dat het restje in de vriezer verdwijnt voor een andere keer.

Wat heb jij vandaag bij elkaar gefietst?
Het was lekker droog vandaag dus geen excuus om niet te gaan fietsen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.