Verslag fietsen voor m’n eten – 1/9/2017


In het kader van “Zeg het met… groenten”, zeg ik: geef eens iets weg. Linda Bosman, ja die van het recept van de courgettesoep, was zo nieuwsgierig naar de smaak van mijn variatie dat ze niet kon wachten het op te halen. De soep was iets pittiger dan haar versie, maar lekker zei ze.

Vandaag dreigde een saai rondje te worden. Ik twijfelde zelfs of ik zou gaanfietsen met onweer op komst. Ik ben toch gegaan en heb er geen spijt van, ook al had ik een regenwolk boven me hangen die niet opschoof. Ken je dat, zo’n zeer plaatselijk buitje dat met je meereist, welke richting je ook gaat?

Ik besloot het meeste van mijn eten op de weekmarkt in ‘s-Gravenzande te halen en startte bij Vishandel ’t Loggertje. Daarna een krop sla bij de groentekraam en feta gehaald bij Kaasmeester Richard.

Ik had nog wat andere dingen nodig die ze niet op de markt hadden, dus dacht: een beetje water kan geen kwaad. Op naar Biefit Gezondheidswinkelvoor zuivel en granola. Heerlijk zeiknat kwam ik daar aan, gelukkig lekker droog binnen.

Ik wilde toch wat nieuwe stalletjes ontdekken en dacht steeds aan die leuke kast met bieten. Onderweg kwam ik langs Plukkerij Framblij en dan kun je natuurlijk die lekkere frambozen niet laten liggen.
Doorgefietst naar Waellandweg 20, op een laan waar ik nog nooit in m’n leven geweest was. Dat vind ik het leukste aan fietsen voor m’n eten: ontdek je (eigen) plekje.

Toen ik thuis kwam, stopte het natuurlijk precies met regenen en ging de zon schijnen.

Vanavond heerlijke tong gegeten met bieten en gebakken uien (die van Cees met die superkomkommers) en een heerlijke salade met daarin ook nog komkommer en tomaat van T Kommaatje.
Bedankt ondernemers, voor weer een heerlijk gevarieerd aanbod!

Ik kijk uit naar morgen!
Fijn weekend…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.