Verslag fietsen voor m’n eten – 1/7 – 10/7/2020


Aan fietsritjes geen gebrek de afgelopen weken. Tussen de bedrijven (en regenbuien) door en voor (zakelijke) afspraken pak ik lekker de fiets. Zo ook op 1 juli. Ik had voor de Fietsersbond Westland, samen met voorzitter Frans Visee een afspraak in De Lier. 200 dagen ben ik nu Westlandse Fietsburgemeester! En zeker geen werkloze, want ook al worden er geen startschoten gegeven voor fietsevenementen, achter de schermen doen we waar de Fietsersbond voor staat: veiligheid verbeteren en fietsgeluk vergroten. Ik ben heel blij met deze samenwerking. Kijk ook eens op https://www.fietsersbond.nl/lokale-…/provincie-zuid-holland/ voor alle afdelingen van de Fietsersbond in onze regio.

Onderweg terug naar huis fietste ik langs Poelier Jos Straathof om graskaas te scoren, die Jos in een mooi plat stuk vakkundig sneed. Bij Slagerij D&D haalde ik nog wat broodbeleg en zo had ik toch gefietst 20 km voor m’n eten.

Donderdag 2 juli ging ik mijn surfpak naar Kiterepair.nl brengen omdat er een gat gedicht kon gaan worden. Zij zitten achter de Haakweg dus een mooie aanleiding om aardbeitjes van Kwekerij de Haak te scoren. Daarna wilde ik ook nog kersen van De Westlandse Kaskers halen want dit zouden de laatste zijn. Dus hop naar Monster fietsen. Onderweg zag ik dat het stalletje aan de Havenstraat in Monster ook weer open was. Dus twee kleine courgettes in de tas. Na de kersen dan is het nog maar een klein stukje verder om van die andere lekkere ballen erbij te halen, radijsjes aan de Madeweg 72, Monster. Het werd zo bij elkaar een leuk rondje van 26 km.

Vrijdag 3 juli had ik een bijzondere bijeenkomst bij de Proefschuur op Voorne-Putten. Onlangs werd de vraag gesteld waarom er zo weinig lokaal geteelde producten in de supermarkt te vinden zijn. Tijdens deze bijeenkomst werd duidelijk waarom. Dus met een eerder zelfgemaakt tomatensoepje in de buik, met de dakloze vierwieler naar Geervliet. Ik heb nog overwogen om met de fiets te gaan, want met de pont van Maasluis erbij, is het hemelsbreed een kippeneindje voor deze ervaren fietser, maar windstoten kracht 7 Bft op de terugweg, hielden mij tegen.

En wat het antwoord op die vraag over de supermarkt is? Daar ga ik nog een mooie column voor De Kortste Weg over schrijven. Laten we het er maar op houden dat ik blij ben dat zoveel kwekers een stalletje hebben, want in de supermarkt zul je het niet gaan vinden…

Zondagochtend was het weer broodjes van Meester Bakkerij Roodenrijs halen bij Attent Hoek van Holland, de campingwinkel waar je toch verse broodjes van de bakker kunt vinden op de zondagen in het kampeerseizoen. Ook vind je er broodbeleg en vlees van de Hoekse Bezorgslager.

Maandag 6 juli had ik yoghurt nodig en weinig tijd. Het werd dus een one-stop-shopping tripje naar Keurslager Poleij. Altijd handig om DelflandseZuivel producten te halen. En van De Blauwe Bessen Shop Westland, heerlijke bessensap van Nederlandse bessen. We aten een kipshoarmapakket van Poleij, aangevuld met een grondkomkommer gekocht bij Boer Pait Peter Hoogendonk.

Woensdag 8 juli had ik een bijkletsafspraak met fan van het eerste uur en mijn lieve vriendin Hannah Degraafvanderstaaij. Dus op de fiets naar Scheveningen waar we hadden afgesproken. Het was een beetje miezerig maar de uitzichten waren er daar niet minder door. Prachtige plaatjes in de duinen en ik was niet alleen. Naast een paar fietsende toeristen, ook een relaxte viervoeter die mij achteloos passeerde. Hij zei nog net niet ‘pompiedompiedom’ toen hij langs me liep met een blik van ‘wie ben jij dan?’. 

‘s Avonds had ik alles nog in huis voor een heerlijke maaltijd: Italiaanse cordon bleus van de Hoekse Bezorgslager, met de B-keuze bloemkooltjes van Boer Pait. Nou daar was niks minderwaardigs aan, zo lekker!

Donderdag had ik zin om te kokkerellen en heb ik de radijsjesbladsoep gemaakt (zie het andere bericht eerder deze week). Daarna het avondmaal: witlof van Boer Pait met ham van de Hoekse Bezorgslager en kaas van Poelier Straathof. Hamburger van De Holy Hoeve erbij gekocht bij Sylvia Simons-vd Berg.

Vrijdag was weer een heerlijke fietsochtend. Mijn doel was in ieder geval om van die leuke Ben de Westlandse Bij mondkappies te halen voor mijn ouders, die ze wilden meenemen naar Salland waar ze weer naartoe gaan. Dus op De Vers-Express naar Richard de Rijke. Daarna granola halen bij Bakkerij van Malkenhorst. Zo wissel ik de granola’s mooi af met die van andere aanbieders.
Ik had ook grote boodschappen nodig bij de Biefit Gezondheidswinkel want er waren flink wat voorraden op.

De fietstassen zaten al aardig vol, toen ik éindelijk aan een bezoekje aan de nieuwe Boeregoed Farmshop op Baakwoning 15b in Naaldwijk toekwam. Mijn oplossing is dan: linnen tasjes aan het stuur. Dit lijkt gevaarlijk maar dat valt onwijs mee. De zware spullen zitten in de fietstas en de tasjes zijn licht en raken mijn wielen niet. Want het zou wel raar zijn als deze Fietsburgemeester als een gevaarlijke gek door het Westland fietst…

En ik kon natuurlijk niet stoppen met shoppen bij Boeregoed. Vriendin Jessica Stoffels bediende de kassa en ik zei tegen haar en Gabrielle Mosch: “ik voel me net een kind in een snoepwinkel”.
Ook hier hebben ze de zuivel van Delflandshof, en zoveel meer lekkers, dus op vrijdagen en zaterdagen weer een adresje erbij.

Hierna fietste ik nog even naar de ‘s-Gravenzandse weekmarkt om bij Vishandel ’t Loggertje sliptongen en harinkies voor m’n lief te halen. Nu was mijn buit voor die dag echt compleet. Na het fietsen lunchte ik met de eerste radijsjesbladsoep en dat bleek een goed vullende bodem voor een wandeling met m’n moedertje.

Gisteren kreeg ik m’n lief weer mee op ‘t fietsie. Mijn surfpak was klaar, dus een ritje langs de Haakweg (met aardbeien) had-ie wel zin in. Achter het Staelduinse bos langs naar Bakkerij Vreugdenhil om daar Westlands desembrood en granola van Lijfstijl diëtisten te kopen. Voor melk en broodbeleg nog even bij Poleij langs en we kunnen weer vooruit.

De Vers-Express is inmiddels aan vervanging van onderdelen toe. Met m’n lieve broer Theo heb ik uitgezocht wat er nodig is en hij gaat deze week m’n fiets een beetje oppimpen. Zodat-ie klaar is voor de Fietsen voor m’n eten roadtrip, het rondje NL dat ik binnenkort weer met de sleurhut ga maken. Dat worden weer veel leuke uittrapjes op een goed onderhouden fiets.
“Maak jij je ketting eigenlijk weleens schoon?”, vroeg-ie nog. Met het schaamrood op m’n kaken moest ik toegeven van niet. Naast nepchef in de keuken ben ik ook een nepfietsschoonmaker…

Hoe zit dat bij jou met die fietsketting?

‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *