Verslag fietsen voor m’n (en moedertjes) eten – 5/5/2020


Helemaal voorbereid stapte ik vanmorgen op de Vers-Express: bestellingen gedaan bij nepboerin Coriza Hoogendonk van Eetvanpait, recyclebare zakjes mee achterop, koeltasje met koelelementen voor melk en vlees en katoenen tasjes om de buit te verdelen onder moedertje, schoonmoedertje en Annemiek V-b voor wie ik ook nog meteen iets kon meenemen.

Bij mijn bezoek aan Boer Pait Peter Hoogendonk aan de Polderhaakweg 29 (HvH) werd mijn fiets al gauw een Vers-koeriers vehikel. Nog even een kletspraatje tijdens de lunchpauze van boer en boerin en snel weer verder naar de volgende plek.

Onderweg op de Groeneweg in de-Gravenzande haalde ik nog even een bakje trostomaten bij Lanstomaten op nummer 125 uit de automaat. Onverwachts werd het het laatste dat ik aan mij buit kon toevoegen.

Vol goede moed fietste ik naar de Geestweg om bij de Biefit Gezondheidswinkel wat bananen en melk te halen en bij Slagerij Björn van Koppen wat vlees.
Heel langzaam drong het tot me door dat het vandaag 5 mei is en dat dit een echte feestdag is dit jaar.
Dus dichte deuren vielen mij ten deel.

Maar… als ik die route niet gefietst had, was ik nooit fan van het eerste uur Mariette Perk tegengekomen met haar vriendinnen, die ook een heerlijk fietstochtje maakten. Een knuffel zat er niet in, dan maar een luchtkus en een kort praatje. 

Even de bestellingen bij schoon- en moedertje brengen en na 20 km m’n eigen buit weer in de koelkast. Snel maar even vlees uit de vriezer, hoop dat het vanavond ontdooid is.

Dat ik zo in ‘t warretje was vandaag, komt natuurlijk omdat ik de afgelopen weken bijna continu achter de computer heb gezeten.
Wist je dat we met Petra Wevers een voorfietser hebben gevonden voor zowel Fietsen voor m’n eten – West-Brabant / ’n Bietje Gezond als voor Fietsen voor m’n eten – Goeree-Overflakkee / ’n Bietje Gezond?
Zowel Aad van Meurs, de stalletjesinvoerders, de voorfietsers en ik werken achter de schermen druk aan een gevulde landkaart, om de plaatselijke ondernemers te steunen.
En natuurlijk en bovenal om straks weer heerlijke fietstochtjes te kunnen maken als we weer elders in NL kunnen kamperen…. wat een feest wordt dat!

En nu de rest van deze bijzondere 75e Bevrijdingsdag genieten van de vrijheden die we, ondanks de coronacrisis, toch gewoon hebben.

‍♀️ ☀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *