Verslag fietsen voor een blauwe-toeter-moment en m’n heerlijke streeketen – 10/1/2020


Terwijl het werkritme van de eerste werkweek al weer helemaal in m’n systeem zit, en ik dus gewoon om half vijf wakker word op een zaterdag, schrijf ik dit verslag over gisteren.

Ruim op tijd vertrok ik op de Vers-Express naar Schipluiden. Want stel dat ik voor zo’n belangrijke afspraak lek rijd, dat moeten we niet hebben natuurlijk. Met regen had ik totaal geen rekening gehouden, maar dat liever dan een lekke band.

Aangekomen bij Bouwlust voelde ik meteen de boerderijsfeer over me heen vallen. Wat een leuke plek is dat toch, die boerencamping met melktap en nu dus ook een heuse streekwinkel!
Wil de Vette liet me alvast zien wat de bezoekers aan de opening later zouden meemaken: een winkel vol met heerlijke producten uit de omgeving. Niet alleen eten maar ook bloemen en snuisterijen.

Gabrielle Mosch van Farm I See nam haar speech nog even door en de eerste gasten arriveerden in de boerderij. Waaronder m’n pa en ma, met de camera’s in de aanslag om het heuglijke moment vast te leggen. En Marianne Ploeg en Marjolein Have die de aankondiging in deze groep hadden gezien. En een paar spontane binnenvallers die eigenlijk alleen even eitjes kwamen kopen. En Jeroen van PUUUR Midden-Delfland en Bezoek Westland, die zo goed bezig is om onze streek te promoten. En Monique Van Vliet-de Jager die wandelingen en ook fietstochten door de streek organiseert. En Annelou van Kleef die zich inzet voor zoveel clubjes om het leven, werk en ondernemen leuker te maken.

Onder het genot van een kopje thee of koffie en heerlijke nog warme bitterkoekjescake van Wil en speltkoekjes van Het Blauwe Hek, luisterden we naar een stukje geschiedenis en hoe het zo gelopen is dat we nu bij Bouwlust gaan shoppen in plaats van aan de gracht van Schipluiden.

En toen mocht ik in actie komen. Nou, ik kan je vertellen dat ik nu een beetje begrijp hoe een wethouder of burgemeester zich voelt bij deze leuke kant van het vak. In de boerderij vertelde ik hoe blij ik ben met winkels zoals Farm I See. Een korte opbouw naar dat blauwe-toeter-moment dat natuurlijk buiten voor de nog gesloten deuren van de winkel plaats ging vinden.

En als ‘wethouder’ van Fietsen voor m’n eten verklaarde ik de nieuwe winkel van Hoeve Bouwlust voor… geopend! Toeterdetoet en hup de deuren open maken.
Binnen werden we hartelijk ontvangen met een champagneglas met… melk van DelflandseZuivel of perensap uit Midden-Delfland. Meteen in de stemming dus. En de vele producten van de leveranciers uit de streek, zoals BoeregoedSanté HollandWim Löbker van Onwijs Lekker, Delflandse VleesmeestersKaas- en Zuivelboerderij van WindenHoeve Avondrust, Oma Dée sambal, Stichting Au BoulotLooye Kwekers, en nog veel meer, straalden ons tegemoet. En die flessenlikker die nu eindelijk in mijn mandje belandde.

Met een winkelmandje vol lekkers rekende ik af om mijn fietstassen te vullen. Van een eerder verworven kadobon kocht ik die heerlijke bonbonnetjes van Wim. We praatten nog even na en toen werd het tijd om weer op de fiets naar huis te stappen, want ja ‘voor het donker weer thuis zijn’… Met een prachtig geschenkpakket op de bagagedrager als bedankje voor de officiële handeling en nog even op de foto, nam ik afscheid.

Nou dat voor het donker thuis zijn lukte me niet, maar wat een mooie heldere maan verlichtte mijn pad…!
En de belichting in de kassen onderweg liet me weer thuis komen in mijn vertrouwde Westland.

Nog even warme kippetjes halen bij Poelier Jos Straathof voor vrijdag-gemakdag. Komkommer van de Kleine Achterweg erbij en dat was genoeg.
Of toch niet, want ik had nog een doosje appel- en bessentaartjes meegenomen van Au Boulot, die ik eerlijk verdeelde voor m’n lief om te proeven, met een lief passiebonbonnetje van Wim erbij.
Verse notenmix van Kaasmeester Richard erbij en met de beentjes op de bank.

Bedankt voor deze heerlijke dag, aan iedereen die daar een bijdrage aan leverde!

‍♀️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

veertien + 11 =