Verslag fietsen voor de Tour de Force Innovatieprijs 28/7 – 3/9:


Vandaag is de dag… vanmiddag weten we of we met Fietsen voor m’n eten de prijs hebben gewonnen.
Wat ben ik trots op al die vrijwilligers die zich dag (en nacht) inzetten om dit platform te helpen groeien en ontwikkelen!

In het mediabericht van de WOS over onze nominatie stond als titel “Marja in de race voor…”, maar daar heb ik meteen protest op aangetekend. Want ik doe dit al sinds de start in 2017 niet meer alleen.

Ik kreeg direct hulp van de vele likers, delers, meefietsers en fans van deze fijne groep. De aanbieders van ons eten die zichzelf laten zien met leuke stukkies, met verhalen over het reilen en zeilen van hun kwekerij of boerderij of winkel.
Toen de vrijwilligers die zich inzetten bij beurzen en streekmarkten. En de voorfietsers in de andere regio’s. Het stalletjesinvoerderclubje met ploegbaas Aad van Meurs die een onuitputtelijke energie heeft om de regiokaarten met tips gevuld te krijgen. Ik denk aan de samenwerkingspartners als Bezoek WestlandPUUUR Midden-Delfland en Slow Food Rotterdam, die de soepfietstochten helpen promoten. Aan Kr8vanraalte en Proef de Krimpenerwaard die hebben geholpen de website te realiseren zoals deze nu is. Aan de vele sponsoren die ons met kleine en grotere sponsorbijdragen gesteund hebben. Aan nieuwe samenwerkingen zoals met Kwartier Zorg & WelzijnKrachtigBuitenVVV Moerdijk en ZLTO MoerdijkDe Weiden coaching en begeleidingFarming Biz , Building on Events en Groen Arnhem. Aan Glenn Windhouwer van Doser Design en Oscar Holterman van RICT, die achter de schermen zorgen dat de website www.fietsenvoormijneten.nl voor jullie blijft functioneren.

Aan de promofietsers, bordjesmakers en het team van Belevingstuin de Bosroos – ’s Heeren Loo en Acquire publishing, die aan onderstaand filmpje meewerkten. En in het bijzonder denk ik vandaag ook aan Bram de Rijke, die ons nu bijna een jaar geleden is ontvallen en die in de maanden voor zijn overlijden nog zoveel plezier beleefde aan het invoeren van 400 stalletjespagina’s, aan het zelf fietsen voor z’n eten en de verslaglegging daarvan.
Op zo’n dag als vandaag komen die mijlpalen en bijzondere mensen en momenten weer onder mijn aandacht.

De erkenning van de jury in deze verkiezing was precies wat ik hoopte dat ze in dit initiatief zouden zien:
“Mooi origineel initiatief ‘van onderaf’ met veel positieve kanten. Lokaal begonnen en inmiddels verschillende regio’s en landelijke potentie / groei. Consumentenplatform door vrijwilligers. Ondersteunt ‘fietsen als brede mobiliteitsvorm’. Mooie verbinding met lokale ondernemers. TdF bijdrage kan helpen bij ‘professionaliseringsslag’. Sympathiek initiatief, past helemaal in deze tijd van lokaal eten, gezondheid en tegengaan van eenzaamheid. Snel uitvoerbaar en goed reproduceerbaar (waar de TdF prijs een bijdrage aan kan leveren).”

Nu is het aan de stemmers die zich vanmiddag in de online omgeving van het Nationaal Fietscongres begeven. Mensen van wie ik nog niet weet wie ze zijn en van wie ik geen idee heb voor welke genomineerde hun hart open gaat om op die stemknop te drukken. Het promofilmpje heeft de afgelopen dagen over de sociale media rondgefietst dus laten we hopen dat het geholpen heeft.

Rond 16:45 krijgen we het verlossende antwoord, als ik via een online verbinding in het congres op beeld zichtbaar gemaakt word, met de steun van de vrijwilligers achter me in een zelfgebouwde soort ‘Studio FvmE’. Gezien de omstandigheden waarin we leven kan ik deze lieve mensen niet in mijn woonkamer uitnodigen om samen te juichen en elkaar te omhelzen mocht die grote cheque virtueel aan ons overhandigd worden, dus dan weer een creatieve oplossing (met dank aan Audrey Kühn-Vaas).

Duimen jullie nog even met ons mee dat de stemmers van dit congres een warm hart hebben voor Fietsen voor m’n eten?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.