Verslag fietsen met de verlate paashaas en een winnaar – 12/5/2021


Het leuke verslagje van Elke Van de Vijver-Harding heb je gisteren al voorbij zien komen. Natuurlijk heb ik ook van alles te schrijven over die heerlijke fietstocht met de tweede winnaar van de Paasbrunchfietsenverkiezing. Waar het meedoen aan het Paasbrunchfietsen en het insturen van een fotocollage daarover, allemaal goed voor kan zijn…

We starten vanaf het marktplein in ‘s-Gravenzande, waar eerst de fietsen versierd werden en de paashaasoren opgezet. Na de officiële aftrap door de Westlandse Fietsburgemeester van Fietsersbond Westland liepen we een paar meter verderop naar de eerste stop Bakkerij Huijsgemaakt. Elke kreeg een mooi desembrood overhandigd en ging zelf nog voor een oudekaasbrood.
Volgende stop in hetzelfde rijtje was Meesterbakker Roodenrijs. Een zakje afbakbroodjes werd de buit voor Elke en fietsende fotograaf Judith Boudri maakte er een mooie foto van.
Schuin tegenover bezochten we de nieuwe prachtige winkel van Kaasmeester Richard waar Elke verrast werd door een compleet cadeaupakket. Mijn kaaskop thuis had alweer alles opgesmuld dus ik kon mijn voorraden kaas en nootjes ook weer bijvullen.
Lopend door de Graaf Willem II straat naar Keurslager Poleij. Daar had Huub Poleij een compleet biefstukpakket voor Elke samengesteld. We waren pas op de helft met het aantal stops en de buit was nu al zo groot!
Ik nam een pakje opa’s gehakt mee en we fietsten de Langestraat uit naar de volgende stop.
Bij Banketbakkerij Chocolaterie Van Aalst ontving Elke uit handen van Gertjan een doos overheerlijke bonbons.
Nu ging het fietsen pas echt beginnen, want die bonbons moesten toch weer verwerkt kunnen worden.
Over de Naaldwijkseweg en de Alsemgeestlaan fietsten we nog even langs het stalletje van Francien van Haften. Daar kocht Elke wat jam en we fietsten verder langs de Maasdijk, over de Zijdijk en onder het tunneltje door (????) richting de Nieuwlandsedijk. Rokerij Hoeks & Heerlijk was helaas niet open maar Johan Leerdam was druk aan het roken, vis welteverstaan.
Bovenaan het fietspad door de duinen, aan het einde van de Aaksterlaan, leverden drie bloemkolen de nodige hilariteit onder de drie dames op. Tja, bloemkool… wat mot je d’r mee? ????????
Bij courgettefleur mocht ik zelf de overhandiging doen van een zakje courgettes en we lagen goed op schema met de strakke planning. Even langs de Raaphorstlaan voor oranje paprika’s en door naar Plukkerij Framblij.
Daar werden we verrast door de heerlijke aardbeien die ze uit eigen kas in de koeling in het stalletje hebben liggen. De framblijtjes mogen nog wat meer blosjes op de wangen krijgen, dus dat duurt nog even.
Elke kreeg haar prijs overhandigd uit handen van Dirk en Judith kocht ook wat voorraad voordat ze huiswaarts keerde.
Elke en ik fietsten verder naar de volgende stop.
Bij Natuurlijk-Westland. wachtte Gerrit Stuurman al met smart op Elke om haar een pot Westlandse honing en honingsnoepjes voor haar kinderen te geven. Het winkeltje is nu ook weer op woensdag open.
Door naar Boeregoed waar Fred Mattern een mooi kistje vol lekkers samenstelde, terwijl wij nog even in de buurtkas een kijkje namen wat er in de tussentijd allemaal gegroeid was.
Het werd een grote uitdaging om alle producten op de fiets van Elke te vervoeren, maar met wat passen en meten en de rugzak op de rug ging het goedkomen.
Terug richting ‘s-Gravenzande waar we aan de Beukenlaan nog een bezoekje brachten aan Karen Kruijdenberg van Aubainmarie Catering. Ze had net een heerlijke maanzaad-citroencake gebakken en we konden munt plukken in de tuin voor een kopje thee. Karen heeft een mooie diepe tuin met hoekjes en plekjes voor de ingrediënten voor de hapjes en zoete lekkernijen die ze voor bijvoorbeeld borrelpost.nl maakt. Leuk om dat eens in het echt te zien.
Na drie keer omrollen was ik thuis en we haalden de versiering van de fietsen, waarna Elke nog een leuke rit met zware buit op de fiets en aan de rug voor de boeg had.
Het was een supergezellige ochtend en ik genoot nog even na van de foto’s en filmpjes en een eerder vers gemaakt courgettesoepje met roomkaas van Kaashuis Tromp Naaldwijk.
Judith, bedankt voor de mooie beelden!
Elke, bedankt voor de lol die we hadden en zo te lezen is je buit al aardig verorberd.
Op naar een volgende ludieke actie!

????????‍♀️????????‍♀️????????‍♀️????????????

Commentaren zijn gesloten