Verslag Fietsen naar Hettuintjevan voor m’n (soort van vergeten) eten – 23/6/2020


Vorige week dinsdag had ik een heel leuk gesprek met Majenka Van Der Gaag-Van Swieten van de nieuwe website Hettuintjevan. Omdat zij haar tuintje (en huis) in Sion heeft, dacht ik: dat wordt een leuk tochtje met laantjes waar ik nog nooit geweest ben.

Eerst even soeptomaten halen bij Zijdijk 4 / hoek Maasdijk in ‘s-Gravenzande. Daarna fietste ik via Lange Broekweg 31, Naaldwijk langs het stalletje van Ad de Groot voor paprika’s en komkommers.
Op de Zwethkade-Zuid 16, Den Hoorn haalde ik rode bietjes en snoepkomkommertjes.

En toen binnendoor naar Sion (Rijswijk). En voor het eerst sinds ik deze groep gestart ben, zag ik het stalletje met eieren aan de Noordhoornseweg 36, Den Hoorn. Dus een doosje mee in de fietstas.

Trots liet Majenka haar tuintje zien. Het werd een vruchtbaar gesprek, want naast het uitwisselen van wat in onzer beide hersenpannen ligt te sudderen (en in de hitte van die dag stond het vuurtje hoog), kreeg ik ook nog een spitskool uit haar tuintje mee. Ze had er ook een recept voor gegeven met shoarmavlees, dus met inspiratie ging ik naar huis met deze voor mij vergeten groente en het vertrouwen dat ik daar iets lekkers van kon maken.

Onderweg zag ik ook nog het stalletje op de Noordhoornseweg 39, Den Hoorn maar hij was helaas leeg. Dan nog even bijzondere aubergines halen bij Ted en Dennis van Luijk, Middenzwet 45, Wateringen. Als ik toch bezig ben in te slaan voor bijzondere gerechten…

Nog even wat zuivel en ander lekkers inslaan bij de Biefit Gezondheidswinkel en na ongeveer 38 km kwam ik thuis. Helemaal zeker weet ik dat niet, want m’n app deed zo raar dat ik een nat pak in de zee haalde en de Vers-Express ineens een waterfiets was geworden (zie het routekaartje).

Vandaag was het eindelijk zover: de spitskool. Het werd een ander recept dat ik op internet vond (https://wijsmetkoolhydraten.nl/ovenschotel-met-spitskool/), om het koolhydraatarm te houden. Ik voegde nog een uitje aan de knoflook toe en een gele courgette van courgettefleur in plaats van champignons. Het werd echt een feestmaal, zelfs m’n lief vond het lekker.
Dus Majenka: bedankt voor het zetje om deze door jou met liefde en aandacht geteelde spitskool klaar te maken!

De eerste stap is gezet om de uitdaging aan te gaan om meer vergeten groenten op mijn bord te krijgen. Voor wie niet weet waar ik het over heb, lees deze column op De Kortste Weg dan even:
https://www.dekortsteweg.nl/waarom-vergeten-we-groenten/

Op naar de volgende vergeten groente!

‍♀️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 × een =