Verslag fietsen, eten en heeuul veeuul organiseren – 8-13/11/2020


Dit was weer een week genieten van de bovenste plank. Op die bovenste plank liggen meestal zaken waar je wat meer moeite voor moet doen, en die je niet zo vaak pakt. Nou dat was het deze week zeker.

Vorige zondagmorgen: de dag begint met een heerlijk ontbijtje op bed. Bij gebrek aan ontbijtjes buiten de deur, zelf aan de slag in de keuken. Sinds vrijdag was ik toch al hyperdepiep van het idee dat we gaan Kerstdinerfietsen, dus ik kokkerelde de sterren van de hemel op dat dienblad.
Eitje koken van Kleine Achterweg 7, Naaldwijk. Tosti van Maasdijks spelt van Bakkerij Vreugdenhil, ham van Keurslager Warmenhoven, kaas van Vers5 kaas en noten en roomboter van DelflandseZuivel. Aardbeienyoghurt ook van hen, aardbeien van Boeregoed en granola van Enjoy Granola. Speltbolletjes met grillworst van voornoemde bakker en slager. Melk in de latte macchiato van de Biefit Gezondheidswinkel. M’n lief die nog lag te knorren toen ik naar beneden was geslopen, werd blij verrast.
Tussen de middag een eerder versgemaakt tomatensoepje, nog steeds een vriezer vol van die kilo’s soeptomaten van de Zijdijk. ‘s Avonds werd een makkelijke maaltijd: shoarmapakket van Warmenhoven, met een komkommer van Keurslager Poleij.
Maandag stond ik al te trappelen om aan de slag te gaan met de voorbereidingen voor het Kerstdinerfietsen. Er moest natuurlijk een foto komen van een Westlands gedekte tafel. Dus hop naar feestwinkel De Bladwijzer in Naaldwijk. Mijn keukenschaar was ook kapot dus een bezoekje aan Marian’s Kookwereld ging in ene moeite door. En hoe makkelijk is het dan om even aan de overkant bij Keurslager van Leeuwen vlees voor de avondmaaltijd te halen. Een leuk rondje van 9 km en de buit weer binnen.
Snel aan de slag met de uitstalling van zo ongeveer alle soorten bordjes en schaaltjes die mijn servies rijk is en de Westlandse en rode servetten. Groen en rood zijn toch dé kerstkleuren? Kaarsjes aan en foto’s schieten. Evenementenpagina voorbereiden en door Jeroen van Bezoek Westland laten checken. Ook alvast de brief voor aanbieders die straks Kerstdinerfietsenpartner gaan worden, schrijven met een duidelijke uitleg van wat zij kunnen gaan doen als al die Kerstdinerfietsers straks in hun winkel komen met instructies, ingediëntenlijst en al.
‘s Avonds maakte ik een witlofsalade van de witlof van Boeregoed, eitjes erdoor, olijfolie en mayonaise Van Ton van Landwinkel Pek, en een beetje peper. Speklapjes van Warmenhoven erbij en gauw weer verder met de brief.
Dinsdag stond in het teken van het promoten van de Kerstdinerfietsenverkiezing in deze groep. Want voordat we daadwerkelijk kunnen gaan Kerstdinerfietsen, hebben we een heerlijk kerstmenu nodig, dat de leidraad voor de route gaat worden. Een menu waar we met zoveel mogelijk mensen op gaan stemmen. De uitdaging zit ‘m in de Westlandse producten. Zoveel mogelijk Westland op je bord, zoveel mogelijk nog verkrijgbaar in december. En bij elkaar te fietsen in een mooie fietsroute. Uiterlijk 24 november kun je jouw menu insturen, via https://www.fietsenvoormijneten.nl/…/kerstdinerfietsen…/. Doe je mee?
Buiten mijn praktijkafspraken voor SuXeed Massage & Leefstijl, zat ik deze week praktisch de hele week op de computer. Met wat korte fietsritjes om m’n eten te halen. Dinsdag snel nog even witlof halen en schnitzels bij Poleij om een witlof-met-ham-en-kaas-gegratineerd-in-de-oven-schotel te maken voor mij en m’n lief. En weer achter de pc…
Woensdag de dag van de persberichten naar de media versturen, zodat zij de feestelijkheden breed kunnen aankondigen. En een start maken met het mailen van de aanbieders die mogelijk in de fietsroute opgenomen kunnen worden. En Richard de Rijke, tekenaar van Ben de Westlandse Bij, vragen of hij ons wil helpen met wat leuke ontwerpen van het papierwerk waar jullie straks mee op pad gaan.
Weer een dag voorbij en nog eten in de koelkast, dus met vierkante ogen van het schermkijken rolde ik de keuken in om een salade te maken van sla en komkommer van Poleij, tomaat van de Zijdijk (die 5 kilo is nog steeds niet op!), feta van de Biefit. Gebakken aardappelen van Eetvanpait erbij en hamburgers van De Holy Hoeve.
Donderdagochtend begon met een interview door Jim Gardien bij de WOS
Radio, inmiddels een vast onderonsje als we weer iets organiseren. Verder met aanbieders benaderen via de mail en nog even op de fiets gestapt. Ik had groente en fruit nodig en niet zoveel tijd dus een ritje naar de Kleine Achterweg, naar Ad van der Voort van Kwekerij de Woerd en naar Dirk-Jan en Gerda Bruinsma van Plukkerij Framblij werd het plan.
En wie kwam ik daar tegen? Ingrid Schrauwen en Ton Benning, die ik net een dag ervoor geappt had om te vragen hoe het met hen gaat, nadat ik een herinnering van drie jaar geleden op Facebook kreeg. De ontmoeting met deze mensen is het ultieme voorbeeld van hoe mooie verbindingen via deze groep kunnen ontstaan. Ontmoet bij Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight , samen een fietstocht georganiseerd met Slow Food Rotterdam en nu weer een van vele spontane ontmoetingen tijdens het fietsen voor ons eten. Ingrid gaat weer aan de slag met haar framblijtjesjam voor eigen eet, waar ik ook een keer een potje van mocht proeven.
Nog even langs Poelier Lieffering in het Winkelcentrum ‘s-Gravenzande voor een gegrild kippetje en ik ging aan de slag met een gekookt aardappeltje van Boer Pait en kasbonen van de Kleine Achterweg.
Vrijdag weer aan de slag met aanbieders benaderen via de mail. Van ploegbaas Aad van Meurs kreeg ik eerder een mooie lijst van al de meer dan 300 stalletjespagina’s die we op de regiokaart op de website hebben, alle tips die we de afgelopen drie jaar verzameld hebben. Het is een flinke klus om door te spitten, te mailen wie in december aanbod heeft en de reacties te verwerken. Maar dit is zo leuk om te doen! En er wordt zo leuk op gereageerd!
Zo ook door nepboerin Coriza Hoogendonk bij wie ik als postbijtje langs fietste met de brief over deze actie op papier. Onder het genot van een koppie thee vertelde ik wat de bedoeling was en ondertussen belde Cindy van Domburg
van de Biefit om haar deelname toe te zeggen. En zo ga ik de komende dagen nog even door om iedereen te mailen of postbij te spelen en hen te vragen Kerstdinerfietsenpartner te worden.
Op de terugweg nog even langs de Westlandse Aardbei, die ook een leuke verrassing hebben tijdens het Kerstdinerfietsen straks. Aardbeien gehaald en een praatje met Sandra, voordat ik naar huis fietste. 16 km en weer een grote groente- en fruitbuit.
Zoals je merkt aan mijn verslag was het vooral veel, heeuul veeuul… maar ik krijg hier zoveel energie van! Dus ik ga nog ff lekker door om jullie de leukste en lekkerste Kerst te bezorgen die je maar kunt bedenken in deze coronacrisistijd. En als we hier de kleine winkeliers ook nog extra mee steunen is het feest compleet.
Zegt het voort, zegt het voort…
     ‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *