Verslag fietsen (en spelevaren) voor m’n eten – 15/3 – 19/3/2019


Zo langzaamaan ging de wind weer wat liggen en De Vers-Express weer wat vaker fietsen. Niet dat mijn fietstochtjes heel erg van de wind afhankelijk zijn, maar als ik in de blog van fanatiek lid van deze groep Aad van Meurslees dat de fietsers voor de neus van zijn MUS omvallen, dan weet ik genoeg. (Lees zijn blog ‘Man, man, man wat een wind’ op https://meursies.wordpress.com/…/380-man-man-man-wat-een-w…/)

Vrijdag 15 maart werd een dagje binnen spelen. Na een krachtig ontbeitje met dubbeldooiers van Boer Pait Peter Hoogendonk en enkeldooiers van de Kleine Achterweg, ging ik aan de slag om me voor te bereiden op de groepsuitleg aan het stalletjesinvoerclubje. Het werd een drukke vrolijke boel, met uitspraken als “ik had geen idee dat dit allemaal achter de website zat” en “ik doe mee omdat ik het idee achter Fietsen voor m’n eten zo leuk vind”. Nou dat horen we maar al te graag! Waardering voor het harde werken én voor mijn gedachtespinsels…

M’n lief had een voorraadje fruit meegenomen bij Koornneef Versmarkt dus daar hoefde ik niet meer achteraan. En eierkoeken bij Bakkerij vd Berg, dus mijn favoriet kon weer klaargemaakt worden: eierkoek met roomboter en Hollandse aardbeien. Nog een speltcrackertje van Bakkerij Vreugdenhil met selleriesalade van Keurslager Poleij en een glaasje appeltap van Santé Holland erbij en mijn late lunch was compleet.

Zaterdag 16 maart was nog niet officieel weekend voor mij. Ik kon die dag spreker zijn op de MASSAGEvakBEURS in Hoevelaken, dus een stevig ontbijt was wel nodig. Het werden aardbeien en blauwe bessen van Koornneef, aardbeienyoghurt van DelflandseZuivel en granola van Lijfstijl diëtisten. Na het geven van mijn workshop over Vrij en blij zelfstandig ondernemen had ik nog even tijd om de beurs te bezoeken. En wat leuk dat er naast de opleidingsinstituten en verkopers van behandeltafels en massageolie ook een paar stands met gezond eten stonden! Ik nam een pakje Krachtkoek van Biobite LKKR, Eerlijk & Stoer mee voor onderweg. Een kort gesprekje met bedenker Susanne De Raaij, leerde mij dat deze koek bijvoorbeeld bij de Ekoplaza te koop is, maar waar in het Westland zou ik het kunnen kopen? Zou de Biefit Gezondheidswinkel het ook hebben? Bij mijn volgende bezoekje maar eens vragen…

Bij thuiskomst, na een lange dag staan en beursslenteren, aan de warme prak. Ik had nog een bak verse huisgemaakte zuurkoolstamppot, die ik ’s morgens uit de vriezer had gehaald. Rookworst van ZWAARD, slagerij & traiteur erbij, met mosterd van Op Hodenpijl gekocht bij Farm I See en ik kon heerlijk genieten van eerder gedane arbeid.

Zondag 17 maart werden m’n lief en ik onaangenaam verrast. Bij aankomst bij m’n onlangs nieuw aangeschafte dakloze vierwieler kwamen we tot de ontdekking dat er een dikke vette kras op de motorkap zat. Samen met nog 10 andere auto’s waren we slachtoffer geworden van… een of ander groepje baldadige jongeren? De dader zwijgt als het graf helaas.
We hadden na het doen van aangifte en het proberen weg te poetsen van het leed, dus echt even zin om eruit te gaan.

Het werd een dagje Rotterdam. Wist je dat je op ongeveer 30 km fietsen (vanuit ‘s-Gravenzande dan) gewoon een onwijs leuke versmarkt hebt bij de Holland Amerika kade? Het heet de Fenix Food Factory en je kunt er allerlei vers lekkers halen, zoals Jordy’s Bakery brood, vlees van de Firma Bijten, kaas van Booij Kaasmakers en bier van Kaapse Brouwers. Of gewoon een plankje van van alles bij elkaar. Gezellig onder het genot van een muziekje een rondje Rotterdams.
Wij waren met de gehavende vierwieler gegaan en hadden bij de Euromastde Watertaxi Rotterdam genomen. De tip voor deze leuke loods kwam van de taxikapitein, die ons vakkundig over de hoge golven, die door de harde wind waren opgezweept, loodste. Wat is Rotterdam (ook) leuk!

Maandag 18 maart werd weer een werkdagje in SuXeed, afgewisseld door een fietstochtje naar Naluk. Ik ontbeet met een schaaltje aardbeienyoghurt, aardbeien en granola. Onderweg kocht ik bij de Boeregoed Farmshop bij De Carlton een zak aardappels voor de andijviestamppot die ik wilde maken.

Bij Enjoy Eten en Drinken had ik afgesproken met Jeroen De Bloois, die naast lekkere Westlandse, Spaanse en Oosterse planken serveren, ook de trappers gaat besturen. Hij gaat namelijk fietstochten door ons mooie Westland organiseren, gecombineerd met varen, eten en drinken, samen met Hoogkamer Rijwielhandel. Zie ook zijn oproep voor mensen die willen gidsen, die hij vorige week plaatste.

Na het gezellige gesprek, fietste ik een klein rondje om bij Slagerij Björn van Koppen grillworst, tartaartjes van de aanbieding, gerookte kipfilet en broodbeleg te halen, bij Bakkerij van Malkenhorst een halfje puur spelt en melk van Delflandse Zuivel en bij de Biefit een voorraadje boter, Griekse yoghurt, bananen en Aquadraat water van Santé Holland.
Bijna thuis nog even langs de Oudelandstraat 70, waar voor de deur van Constantijn Palland weer blauwe bessen en puntpaprika’s stonden. Weer een lekkere buit voor zo’n klein rondje.

’s Middags kwam vriendin Monique Sieck even langs om haar buit op te halen: de doppen die ik bij elkaar had gespaard voor het goede doel. Zij geeft ze door aan de politie, die deze doppen sparen voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Ze was er maar wat blij mee! De volgende zak gaat naar Manege El Sham, dan hebben alle vier de goede doelen-verzamelplaatsen van mij een zakje gekregen (ook bij Spiritueel Lichthuis Mananochoja kun je ze inleveren. Lunchroom Bijzonder is er helaas mee gestopt).

Na het bezoekje van Monique mocht ik nog even m’n gewonde vierwieler laten zien bij Westland Autoschade. Daar werden we vereeuwigd door Thierry Schut Fotografie, omdat Lisa Vos van AD Westland er een artikel over geschreven had en dit verrijkt moest worden met een passend plaatje. Ken je Lisa nog? Die van die zadelpijn na de eerste Courgettesoepfietsen-fietstocht? (Lees haar artikel van toen op https://www.ad.nl/…/courgettesoepfietstocht-met-een-grote-…/)

Ik ging thuis aan de slag met de andijviestamppot met tartaartjes van Björn. De andijvie kwam van Stichting Zorgkwekerij Mil Maasdijk, de spekblokjes en roomboter kwamen van de Biefit.

Dinsdagochtend ontving ik al vroeg een appje met foto van Aad van Meurs, het artikel over de verwonde vierwielers stond ook in AD Delft. Bedankt voor de krant, Aad! Altijd fijn om in m’n plakboek te bewaren…
Ik maakte me op voor een bijzondere bijeenkomst. Compleet met Krachtkoek, appel van Koornneef en tas vol laptop en plan van aanpak voor Fietsen voor m’n eten ging ik met de vierwieler naar De Haagse Hogeschool. Een groepje studenten van de afdeling Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie) gaat onder leiding van docente Eveline Kapteijn de plannen uitwerken als een businessmodel. Wie weet wordt dit initiatief dan een heuse onderneming… als dat het niet al is, maar dan met voeding in een andere vorm: inkomen.

Na de presentatie van de plannen door Eva, Jean-Marc en Andrej, reed ik nog even door naar webdesigner Glenn Windhouwer van Doser, die er samen met hostingprovider Oscar Holterman van RICT voor zorgt dat de website www.fietsenvoormijneten.nl als een zonnetje draait. En dat de stalletjesinvoerclubje-leden hun enthousiasme kunnen botvieren op de achterkant van de website.
Na het bezoekje aan Glenn reed ik nog even langs de Biefit voor nieuwe koffiepads en thee, want ’s avonds kwam er weer een klein groepje stalletjesinvoerders op bezoek. Ik kreeg twee mooie theeglazen van Piramide thee bij mijn aankopen en met nog wat zoet te knabbelen voor bij de koffie, reed ik naar huis.

Ik had eindelijk een moment om de courgettesoep te maken. Met de aankomende fietstocht op 13 april (zie https://www.fietsenvoormijneten.nl/…/courgettesoepfietsen-…/ voor aanmelding) moest ik natuurlijk weer even oefenen. De courgettes kwamen van de Laan van de Heilige Lambertus, gistextractvrije bouillonblokjes, pesto en knoflook van de Biefit, uien van Boerderij Hoogendonk, melk van Delflandse zuivel en de gerookte kipfiletblokjes van Björn van Koppen.
Onder het genot van koekjes van de Biefit en boerennotenmix van Kaasmeester Richard genoot ik van het geven van de uitleg aan het stalletjesinvoerclubje en van de verhalen waarom zij willen bijdragen aan de groei van dit platform.

Het was een flinke pan soep geworden dus de recyclebare bakjes van de Chinees werden weer ingezet om de rest van de soep in te vriezen. Zo heb ik weer voor vijf keer een gezonde lunch. Of diner als ik een keer mijn maatje moet missen bij het avondeten.

En dat maatje… die is vandaag jarig! 47 is hij geworden. Ik ga vandaag dus een gezellige dag tegemoet. Wat we gaan doen? Misschien zien jullie dat nog weleens terug in een volgend verslag…

‍♀️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijftien + 12 =