Verslag fietsen en bikkelen voor m’n eten – 19/1 – 22/1/2019


Afgelopen zaterdag had ik natuurlijk ook nog m’n eigen buit bij elkaar gefietst tijdens het snertfietsen. Bij Stichting Zorgkwekerij Mil Maasdijk een paar fruitsapjes, bij Boer Pait Peter Hoogendonk weer een weekvoorraad groenten en appeltjes, bij Bakkerij Vreugdenhil speltbolletjes en eierkoeken, bij de Burg. Van Doornlaan wat paprika’s en bij ZWAARD, slagerij & traiteurwat ingrediënten voor de spruitjesstamppot die ik deze week weer wil maken.

Na het Snertfietsen nam ik afscheid van Sylvia Simons-vd Berg en ik fietste nog even langs de Biefit Gezondheidswinkel nog net voor sluitingstijd. De Griekse yoghurt was op, dus een beker volle kwark belandde in de fietstas van de Vers-Express. En wat bananen en een voorraadje boter.
Onderweg naar huis fietste ik langs de Hoge Geest 63, Naaldwijk, daar stond het bord ‘kasbloemkolen’ weer buiten. Ik had net een bloemkooltje bij Boer Pait meegenomen, maar ik dacht: ik maak voor jullie ff een fotootje.

Zondag was het weer schitterend weer om te gaan hardlopen in Het Staelduinse Bos. Na m’n rondje fietste ik naar huis en ik ging onder het genot van de speltbolletjes met smeerseltjes van Poelier Jos Straathof, satésalade van Slagerij Björn van Koppen en een eierkoek met roomboter aan de slag met het Snertfietsverslag dat jullie al hebben kunnen lezen.
’s Avonds genoten m’n lief en ik heerlijk van een grote kom yoghurt, ik schaap, hij Griek, met banaan van de Biefit en granola van Bakkerij Vreugdenhil.

Maandag weer heel vroeg uit de veren en na een halve eierkoek met roomboter en een kopje thee van de Biefit met honing van Vince Stroober, ging ik die super-bloed-wolf-maan opspeuren in de lucht. Nou die was niet te missen, want het was superhelder. Een mooi plaatje schieten lukt niet echt met een simpele smartphone, maar ik heb toch een kosmisch Westlands tafereeltje kunnen vastleggen, met de LED-verlichting van onderen en de maan plus sterren aan de bovenkant.

Zou die stand van de maan ook energie geven? Want ik had het voor tien. Lekker aan de schoonmaak tot ik er spierpijn van kreeg. Tussen de middag had ik nog wat speltbolletjes en smeerseltjes en nog wat katenspek van Zwaard. ’s Middags stond een wandeling met m’n moedertje op de planning. Na een bakkie in het dorp nog even langs Kaasmeester Richard, want m’n lief blijkt ook nog een grote kaaskop te zijn, alles opperdepop.
Ik ging aan de slag met andijviestamppot. Ik ben zo blij met die verse groenten van Boer Pait! Het kan soms wel 2 weken in de koelkast liggen en het knappert nog… Met z’n arepols erdoor en spekblokjes van Zwaard erdoor en gemarineerde speklapjes ook van Zwaard erbij, een heerlijke maaltijd in no-time op tafel.

Vandaag begon de dag met een dubbel dubbeldooiereitje. Hoewel ik me door de kip van die ene wel een beetje beduveld voelde, daar zat er maar eentje in en een heleboel wit. Maar evengoed een lekker ontbeitje. Toen het eenmaal licht was en ik zag dat het vanaf een uur of tien zou gaan sneeuwen, stapte ik snel op de fiets voor een combi hardlooprondje met fietstocht. Maar het viel al uit de lucht, eerst als kleine hagelkorreltjes, daarna werden de vlokken steeds groter. De wereld werd langzaam wit en ik steeds voorzichtiger met fietsen.

Na m’n bezoekje aan het Staelduinse Bos fietste ik langs de De Jonghlaan 19, ‘s-Gravenzande naar eierhandel Van Vliet voor een doosje Blije eieren.
Via de Groeneweg fietste ik richting Naaldwijk en onderweg maakte ik een mooi spoor op het witte terrein van Lanstomaten om de tomatenautomaat te bezoeken. Ik nam wat grotere tomaten voor in de salade en wat kleintjes om te knabbelen mee. Hoewel salade met dit weer nu niet echt hoog op m’n lijstje staat…

Nog een rondje Geestweg om wat broodbeleg en schnitzels te halen bij Slagerij Björn van Koppen, wat brood en melk van DelflandseZuivel bij Bakkerij van Malkenhorst en kastanjechampignons voor de spruitjesstamppot, blauwe bessen, yoghurt en boter bij de Biefit. Toch nog een leuk rondje van 15 kilometer in de inmiddels koude beentjes. Ook de klauwtjes werden gaandeweg nat en koud, gelukkig had ik een extra paar handschoenen bij me dus die kon ik nog aantrekken voor het laatste stukkie fietsen.

Even warm worden met een warme grillworst en ander lekkers van Björn, vers pure speltbrood van Van Malkenhorst en nog een beetje stoofperenjam van Sylvia Simons-vd Berg voor de zoete afsluiting.
Straks krijg ik m’n schoonmoedertje weer op bezoek, dus dat wordt een flinke pan spruitjesstamppot die ik waarschijnlijk ga maken. Kan ook zo maar wat anders worden, ik heb toch van alles in de koelkast liggen…

Hebben jullie je nog op de fiets gewaagd om je eten bij elkaar te sprokkelen?
Ik vind mezelf eigenlijk wel een bikkeltje dat ik dit zomaar gedurfd heb en niet heb zitten kniezen bij de kachel met al die ongebruikte adrenaline…

‍♀️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 2 =