Verslag fietsen voor m’n eten – 4/6/2021


Wat een week, wat een week!

Eerst het WestlandHart winnen en dan jullie ook nog mogen trakteren op een mooie website vol kadootjes. Ik ben zo trots op het resultaat! Maar wat een werk is het weer geweest. Uren aaneengesloten puzzelen om alle informatie op de juiste plek te krijgen. Want we hebben natuurlijk allang niet meer te maken met alleen een Westlands feestje. 16 andere regio’s kunnen inmiddels meegenieten van wat hier is ontstaan.

Tijdens netwerkavonden voor ondernemers heb ik vaak gehoord dat Westlanders best een beetje meer trots mogen uitstralen over wat ze doen, bedenken, maken, ontdekken… zou het dat heerlijke gezonde voedsel zijn dat hier groeit, wat de hersenen doet kraken tot een nieuw idee geboren is? Of gewoon omdat we zo vroeg opstaan, de hele dag hard werken en dan weer met de kippen op stok? Wie zal het zeggen.

Nou, dat harde werken van al die Westlanders, die Midden-Delflander en die voorfietsers uit de rest van Nederland werd deze week dus dubbel beloond. Dit is natuurlijk pas het begin van nog meer moois.

Gisteren kwam ik een beetje uit de roes van de overwinning, toen er gewoon weer eten op de plank en in de koelkast moest komen. Na een heerlijke massage bij mijn massageuitwisselmaatje in HvH, fietste ik in een rechte lijn door naar Boeregoed. Aardbeien van Kwekerij de Haak, groenten uit de buurtkas en uit de buurt en een paar exotische figuren (vooral rond en kleurrijk), ze lokten me weer naar binnen in de schuur.

Leuk om te zien dat ook de nieuwe kaas van de Delflandse Kaasmeesters zijn weg naar Naaldwijk had gevonden. Maar… die was alweer opperdepop. Ik pakte een kar in plaats van een mandje want ik wist dat ik hem toch weer kon gaan omruilen door de vele spullen die erin zouden belanden.

Kromme jongens, aardbeienyoghurt en vla van DelflandseZuivel, radijsjes, aardbeien, bospeen, kastanjechampignons, peren, blauwe bessen, kasbonen, een spitskool, watermeloen, hamburgers van Delflandse Vleesmeesters, notenmixen en een citroen. Ook de kar leek te klein te worden. En bij de kassa werd me nog venkel toegestopt. En felicitaties alom, bedankt!

Na het afrekenen en volladen van de Vers-Express nog een stop te gaan: Winkelcentrum ‘s-Gravenzande. Vrijdag is visdag èn weekmarkt, dus op naar m’n eigenste breeje durp.

Bij Vishandel ’t Loggertje werden de sliptongetjes vakkundig voor me klaargemaakt, de gerookte zalm verpakt en de makreel ingerold. Nog een portie kibbeling met saus mee voor als ik weer thuis was.

Teruglopend richting de fiets trokken de borrelhapjes en kippenvleugeltjes bij HMJ Poelier mijn aandacht. Die pootjes en vleugeltjes vlogen over de toonbank door het topverkoopduo Danny Troost en haar zusje Sandy Olsthoorn. Danny, Sandy en ik ‘go way back’, oftewel we hebben nog met elkaar gespeeld. En op de basisschool gezeten. En als klap op de vuurpijl kreeg ik ook nog een stukje (grill)worst van Danny en voelde ik me helemaal weer kind. Nog even een fotootje van de kraam en de mensen daarin en vlug verder voor de kibbeling was afgekoeld.

Bij Keurslager Poleij nog even naar binnen om ham en rosbief te kopen en de buit was weer compleet.

Snel de boodschappen in de koelkast en aan de kibbeling. Ondertussen kreeg ik een seintje van Glenn Windhouwer dat we nu toch echt de nieuwe site konden lanceren dus na echt de laatste hobbeltjes kon het wereldkundig worden.

Het werd daarom vrijdag gemakdag met borrelhapjes van HMJ en rauwkost van Boeregoed en Stichting Zorgkwekerij Mil Maasdijk.

En… hebben jullie al op de nieuwe site gekeken en gepuzzeld?

Heb je nou een tip over de website, wil je een top delen of heb je nog een vraag? Vul dan het formulier in op https://fietsenvoormijneten.nl/tip-top-of-vraag-over-de…/

En wil je ons harde werken waarderen en ons helpen nog mooiere dingen te gaan doen zoals een fietsrouteplanner ontwikkelen, kijk dan op https://fietsenvoormijneten.nl/sponsor-westland/… voor het doen van een sponsorbijdrage. Alvast bedankt!

Fijn weekend vol puzzelplezier en fietsgenot!

💻🚴🏼‍♀️💨

Commentaren zijn gesloten