Verslag fietsen voor m’n eten – 27/5/2021


Het was de afgelopen twee weken weinig soeps met het fietsen. Waren jullie die regen ook al zo zat? Gelukkig hebben we prachtig fietsweer gekregen. En veel mooi groen om ons heen want de planten groeien als een gek. Goed nieuws voor de land- en tuinbouw.

De regen was niet de enige reden waarom ik zo weinig gefietst heb. Onze nieuwe website eiste alle aandacht op naast mijn praktijkafspraken in SuXeed Massage & Leefstijl. Als het over de website gaat, zijn Aad van Meurs, Glenn Windhouwer en ik echte perfectionisten. Het moet gewoon mooi en technisch goed in elkaar zitten, ook om straks heel veel vragen te voorkomen.

Het eindresultaat daarvan mag er zijn, al zeg ik het zelf. Nog even geduld aub…

Gelukkig had ik dusdanig veel lekker vers in de koelkast, dat ik vooruit kon tot aan afgelopen donderdag. Aan de hoeveelheid zakjes die ik opgespaard had, was te zien hoe lang ik al niet meer naar Eetvanpait was geweest. Dus dat werd mijn ultieme doel.

De heerlijke verse knapperige groenten en fruit lachten me tegemoet en er waren al steeds meer producten van Boer Pait Peter Hoogendonk zelf. Dus kropsla, ijsbergsla, bloemkool… het verdween in de krat die gevuld werd als winkelmandje. Eieren, uien, radijsjes, bospeen, witlof, appels en nieuwe arepols, ik kon niet meer stoppen met inladen. De zakken vol recyclebare zakjes werden omgeruild voor volle fietstassen en linnen tasjes aan het stuur vol met lekkers.

Op de terugweg nog even langs Stichting Zorgkwekerij Mil Maasdijk. Ze hebben daar altijd van de leuke flesjes huisgemaakte fruitsap en ik nam er komkommers en de laatste vier snoepkomkommertjes van de dag mee. En twee bakjes aardbeien, zo lekker groot en zoet!

Ik zou die avond alleen eten, dus waar zou ik mezelf eens mee verwennen? Kippenvleugeltjes natuurlijk.

Dus op naar Poelier Gebrs. van der Ende Maasdijk voor een zakje gekruide vleugels. Ik nam er ook nog gepaneerde kipschnitzels mee en zo fietste ik met een flinke buit weer naar huis. Het was maar 16 km maar wat een genot weer.

Om de kippenvleugeltjes te vergezellen, had ik nog wat krootjes van de dag ervoor, ook van Boer Pait. En misschien een bijzondere combinatie: ik had nog een quiche van Hoeve Avondrust in de vriezer gevonden die ik eerder al ontdooid had. Dus de vleugels in de grill en de quiche in de airfryer en even later heerlijk oppeuzelen.

Gisteren was het zulk lekker weer dat m’n lief voorstelde de Westlandse horeca op het strand te steunen. Op de fiets zelfs! Dus hup naar onze vrienden van Beachclub Breez. Onderweg terug natuurlijk even langs T Kommaatje voor verse komkommers en tomaatjes. Genoeg te knabbelen en snoepen de komende dagen in huis.

Jaja, want de coronakilo’s van de tweede lockdown zijn er weer helemaal af. Vijf kilo foetsie door de hardlooprondjes door een prachtig blubberig Het Staelduinse Bos. En door die verse gezonde Westlandse (snoep)groenten die weer volop te krijgen zijn natuurlijk.

Sinds ik weer aan het werk ben in mijn praktijk, heerlijk aan het sporten ben, geniet van de aandacht voor onze vrijwilligers door de nominatie voor de Westlandhart vrijwilligersprijs, en bezig ben met de voorbereidingen voor de Team Westland Break Out, bruis ik van de energie. En er komt nog veel meer leuks aan. Wel besloten feestjes zijn het nog vanwege de coronamaatregelen.

Zo krijgen we maandagochtend te horen wie naar huis gaat met het felbegeerde Westlandhart beeldje. Tijdens een besloten feestje op een alleen voor ons bekende locatie zullen we met 5 personen uit onze spanning verlost worden. Heb jij al gestemd op www.Westlandhart.nl/stem? Ik vraag het nog een laatste keer… 😁

En weet je nog dat ik in oktober een week naar de Alblasserwaard ben getogen met sleurhut en fiets? De documentaire waaraan ik meegewerkt heb over lokaal voedsel, gaat op 21 juni tijdens een besloten evenement van het Gebiedsplatform Alblasserwaard-Vijfheerenlanden in première. Zo benieuwd hoe die is geworden…

Deze week stuurde ik een nieuwsbrief rond en kreeg ik van een trouwe lezeres de vraag wanneer we weer gezellig samen op pad gaan met een soepfietstocht. Nou, ik wacht nog even tot ik zekerder weet dat ik geen tijd verspil met organiseren en vervolgens weer annuleren omdat een of ander virus roet in het eten gooit. Dan is het feestje des te groter als het echt weer kan.

Ik wens jullie een superfijn fietsweekend toe, wat met dit weer zeker gaat lukken. Geniet ervan en van die heerlijke producten van Westlandse en Delflandse bodem…!

🚴🏼‍♀️💨☀️🥒🍅🫑🍓

Commentaren zijn gesloten