Verslag fietsen voor m’n eten 2/10/2021


Door Marja van der Ende

Gisteren was een vroegertje. De zonsopkomst in de duinen bij de Haagweg in Monster was zo mooi, die kon ik niet laten liggen.

Dus hup op ut fietsie en een rondje Westland trappen. Het is nog steeds De week van Nationaal Park Hollandse Duinen 2021 dus ik bleef in het thema.
Nog voordat Boeregoed open was, stond ik er al voor de schuurdeur. Het was een wirwar van vrijwilligers die de winkel opbouwden en Gert Kögeler had nog even een gaatje voor een evaluatiebakkie over de fietstocht van vorige week. Ik vertelde hoe leuk we het plukken van de Oost-Indische kers hadden gevonden. Dat smaakt natuurlijk naar meer. Dus wie weet komen er volgend jaar weer leuke en interessante fietsrondjes aan. Wist je trouwens al dat Boeregoed vanaf volgende week haar deuren ook op woensdag en donderdag opent?
Inmiddels was de winkel open dus ik laadde mijn karretje weer vol met verse groenten, fruit, zuivel en vlees.
Fietstassen vol, linnen tasjes aan mijn stuur, koeltasje achterop. Zo fietste ik door naar de Biefit Gezondheidswinkel.
Ook daar werd ik opgewacht door een aantal meiden die al helemaal klaar waren voor de zaterdagdrukte. Ik kocht melk, bananen, pepermuntjes en vleeswaren. Ik kan weer een paar dagen vooruit.
Toen ik thuis kwam, had ik zo alweer 28 km in de beentjes. Omdat we ‘s avonds zouden gaan uit eten en ik om 12:00 bij de kapper een afspraak had, durfde ik het niet aan om ook nog naar Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight te fietsen. Dat werd een ritje met de vierwieler ‘s middags. Het was lekker druk in de winkel van Arnold en Hilde Jansen. Ik had nog plastic bakjes bewaard van vorig jaar, die weer goed gevuld werden met vier soorten druiven: Emile Royal (die grote blauwe ballen), witte en blauwe Frankenthalers en muskaat. Ze verwachten nog tot eind oktober druiven te hebben.
Wat hou ik toch van dit seizoen! 🍇😋
Eigenlijk hou ik van ieder seizoen, want ieder seizoen heeft zo haar charmes door de seizoensproducten die dan groeien. Het wordt weer tijd voor soep. Ik heb de soeptomaten alweer klaar staan. Buiten is het koud en guur en binnen gaat straks de kachel weer opgestookt worden.
Fijne zondag!
🚴🏼‍♀️💨🍵

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *