Verslag 1km fietsen voor m’n eten – 12/10/2018


Wauw, ik ben helemaal verwonderd over al die leuke verslagen van fietstochten die voorbij komen!
Zou het door het mooie weer zijn gekomen waardoor jullie die leuke fietsritjes maken en daarover schrijven?
Of zijn jullie nu echt geraakt door het fietsvoormijnetenvirus? Daar is geen antibiotica voor te krijgen die daar tegen helpt!
Gelukkig maar… voor het lolgehalte in deze groep en de leuke tips vliegen je om de oren.
Nieuwsgierig of zich dit in de winter blijft voortzetten.

Zelf heb ik gisteren zo een onwijs leuke dag gehad op de fiets, dat ik mijn verslag daarover even los trek van dat van vrijdag. Want dat verdienen mijn belevenissen van beide dagen.

Vrijdag had ik het lekker druk in mijn praktijk SuXeed met massages geven. Tussendoor geen tijd om uitgebreid te fietsen. Maar lang leve de weekmarkt op vrijdag in ‘s-Gravenzande.
Eerst even lunchen met een soepje. Ik koos voor de courgettesoep die ik van de bolcourgette had gemaakt die ik van Fanny Beishuizen had gekregen toen ik even in Salland was om de website van haar groep Noaberhaptrap / Fietsen voor m’n eten – Salland te lanceren.
Een bolletje erbij die m’n lief donderdag bij Bakkerij vd Berg had gescoord, met kaas van Kaasmeester Richard en de milde mosterd van Bierhistorie Delft maar eens proberen. En mild was-ie! Heerlijk Aad van der Hoeven

Ik fietste even heen en weer naar de markt om bij Vishandel ’t Loggertjeverse tong te halen. Wat een lappen waren dat! Netjes vers schoongemaakt zodat ze alleen maar gekruid hoefden te worden voordat ze verder zwommen in de roomboter van Kaas- en Zuivelboerderij van Winden.
Maar voordat ik daar aan toe was, ging ik eindelijk aan de slag met de drie kleine rode kooltjes van Mijnie van der Knaap (Dwarshaak 30, HvH).

Ik had een lekker recept gevonden en alle ingrediënten al een tijdje in huis. Zie de foto in het fotoverslag.
De peren had ik van de boom van Theo van den Bos, Opstalweg 9, Naaldwijk. Die had hij me kado gedaan en die waren mooi om te verwerken in de kool. De kruidnagels, bindmiddel (arrowroot) en het kaneelstokje kwamen van de Biefit Gezondheidswinkel en de suiker en wijnazijn had ik nog ergens (achterin) een kastje.

Het koken van de rode kool duurde wel een uur, maar dan hebbie ook wat. Het werd een heerlijke maaltijd, met aandacht en heel veel liefde van eenieder die daar een aandeel in het ontstaan in heeft gehad… bedankt weer, ondernemers in de Food & Agri Business voor dat lekkers op mijn bord!

#ikeetzuidhollands
#foodforchange
#dafw18

‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *