VANDAAG IS HET DE WERELD PEULVRUCHTENDAG!


Speciaal omdat het vandaag de wereld peulvruchtendag is spraken Dj’s Jasper & Steffie afgelopen zaterdag tijdens hun radiouitzending met Moestuin eigenaresse Gery van Amerongen over deze dag en natuurlijk de peulvruchten die geteeld worden bij haar bedrijf in Cothen.

Ondanks dat Gery nog nooit van deze dag gehoord heeft heeft ze zelf een voorkeur voor doperwten. Peultjes zijn gewoon heel lekker, tuinbonen ook aldus Gery. Het leuke is dat ze deze soorten ook op de tuin telen maar daarnaast ook nog aardbeien, bessen, blauwe bessen, verschillende soorten kool en bietjes. De bieten daar is de Moestuin wel een beetje bekend om en deze komen ook in allemaal verschillende kleuren!

Niet alleen de rode of de roze bietjes worden verbouwd in Cothen maar ook gele en witte bieten. Deze bieten zijn, in ieder geval bij de Dj’s, minder bekend dan de rode en roze maar smaken gewoon net zo lekker.Bij deze bieten zit een mooie rode ring en dit ziet er heel mooi uit. Deze bieten zijn heerlijk om te eten wanneer ze rauw zijn en wanneer je ze kookt dan verdwijnt het rode ringetje. Niet dat ze gekookt minder lekker zijn natuurlijk! Ook de sperziebonen die bij het bedrijf geteeld worden zijn niet te versmaden laat Gery weten. Deze worden na het plukken niet in stukjes gehakt maar als frietjes één voor één naar binnengewerkt.

Lees nog meer over de Moestuin en beluister het interview met Gery, want ze verbouwen nog iets bijzonders! Iets waar ze bekend om staan in de wijde omgeving! (niet eetbaar).

 

Vandaag is het de wereld peulvruchtendag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *