Uitbuiken na het kerstdiner – 26/12/2020


Uitbuiken… dat is de stap waar we zijn aanbeland.

Laura’s kerstmenu was een groot succes, het viel bij het hele gezelschap van vier in de smaak.

Chef Marja is wakker geschud.

Nou is het net als met ‘Iedereen kan schilderen’, ken je dat nog? Met die genummerde vakjes, kon niet missen welk kleurtje waar ingekleurd moest worden.
Laura’s recepten en instructies waren zo duidelijk, dat het niet kon missen alle ingrediënten op de juiste plaats te krijgen.
M’n BBQ-chef was ook goed bezig met de ribeye. Terwijl die rustig lag te sudderen, kwamen m’n pa en ma en ging ik aan de slag met de bruschetta’s. Op ieder gerecht ging ook een toefje Koppert Cress volgens de instructies van de Fine Dining Box.
Het zalm(tar)taartje werden drie bolletjes à la Maurice met de ijsschep. M’n hoofd werd van de laatste inspanningen langzaamaan zo rood als die gevulde tomaatjes op de étagère, en de witlofbootjes kapseisden van de hoeveelheid heerlijke palingmix.
We hadden gekozen voor een extra tussengang: de paprikasoep van Kwekerij Berkhoudt. Minibroodjes van Het Blauwe Hek erbij, omdat ik de vorm zo leuk vond. En de kruidenboter van Keurslager Poleij had ik nog dus first in first out.
Na de soep de laatste handelingen voor het baconvlechtwerk en de boontjes en krieltjes. Alles liep perfect, genoeg tijd tussen de gangen om weer ruimte te scheppen in de buikjes.
We kozen voor twee ribeyes volgens Laura’s recept en twee gewoon even bakken in roomboter.
Het toetje stond al sinds gisteren klaar, nog een blauw besje erop en wat cressen en we konden het diner afsluiten. Nog niet helemaal want ik had nog een verrassing voor bij de koffie: aardbeienliquerette van Westlandse Aardbei in de chocolade kop en schotel van Onwijs Lekker, creatie van Wim Löbker.
Het voelde als een heus huiskamerrestaurant hier en we genoten er alle vier van.
Nu dus uitbuiken en stralen van dat heerlijke eten, waarvan ieder ingrediënt bij een kleine winkelier of stalletje vandaan kwam.
Met dank aan:
– Plukkerij Framblij (frambozensiroop in de bavarois
– Koppert Cress: de smaakmakers op ieder gerecht
– Natuurlijk-Westland.: de honing in de geitenkaas op de bruschetta’s
– Boeregoed: pompoen, verse kruiden, haricots verts, DelflandseZuivel boter, bloem van Molen De Drie Lelies – Maasland, vitalientjes
– Kaasmeester Richard: Westlander olijfolie en azijn, roomkaas, pijnboompitten, parmezaanse kaas
– Keurslager Poleij: zalm en paling, ribeyes, bacon
– Opa Gerrit / tomatenkwekerij GJ van der Wel: tomaten in de tomatensalade
– Westlandse Aardbei: aardbeienliquerette
– Eetvanpait: knoflook, sjalotjes, krootje, krieltjes
– Slagerij D&D: ribeyes
– Kwekerij Berkhoudt: paprikasoep
– Wim Löbker: chocolade kop en schotel, chocolaatjes en bonbons
– De Blauwe Bessen Shop Westland: blauwe bessensap bij het eten
– Biefit Gezondheidswinkel: mandarijntjes, Agar Agar, kokosslagroom, kwark, citroen, paprikapoeder, bruine suiker
– Hoeve Rust-hoff: melk in de latte macchiato’s
– Brouwerij thuis: biertje voor m’n pa
– Op het erf: plank onder de broodjes met kruidenboter
– Kwekerij ‘t Woudt: oranje cherrytomaatjes
– Bakkerij van Malkenhorst: chocoladevlokken in de chocolademelk
De ingrediënten van de andere deelnemende winkeliers liggen nog klaar om een andere keer gebruikt te worden.
Nu dus eerst uitbuiken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *