Skybox in een kippenschuur


Marjan Nell van de biologische kippenboerderij Villa Kakelbont vertelt over hun bedrijf, de appeltaart die ze maakt maar vooral ook de bijzondere skybox die in de kippenschuur aanwezig is.

Villa Kakelbont is een biologische kippenboerderij waarbij dit biologische aspect vooral zit in het feit dat de kippen veel ruimte hebben om rond te lopen, biologisch te eten krijgen, en er geen zware medicatie toegediend wordt. Hierdoor lopen er blijere kippen rond. De kippen kunnen bij Villa Kakelbont dus niet alleen binnen maar ook buiten rondlopen waarbij de meeste kippen dit vaak nog wel heel spannend vinden! “Wanneer er een vliegtuig overvliegt dan rennen de kippen allemaal snel weer naar binnen” vertelt Marjan vrolijk.

Een aantal jaar geleden heeft ze met haar man de stoffige zolder boven de kippenschuur een nieuwe bestemming gegeven. Ondanks dat er verschillende vrienden van Marjan hen adviseerde om van deze ruimte een vergaderzaal te maken zodat er verschillende soorten evenementen georganiseerd konden worden, besloot het echtpaar om deze ruimte om te toveren tot skybox!  “Vanuit deze ruimte kan iedereen zien hoe de kippen in de schuur vrij rondlopen maar ook hoe wij de kippen verzorgen” aldus Marjan.

Naast het houden van kippen heeft Marjan nog een andere passie: appeltaart. Ze bakt deze taarten met veel plezier en volgens Christie de Vrij (coördinator van Fietsen voor mijn Eten Kromme Rijnstreek) is de appeltaart van Marjan één van de lekkerste uit de Kromme Rijnstreek. Het geheim van de taart is niet alleen dat Marjan werkt met lokale producten (waaronder haar eigen biologische eieren); het geheim zit volgens haar vooral in het gegeven dat ze liefde in de taarten stopt. Mochten er mensen zijn die ook zo’n met liefde gebakken appeltaart willen bestellen,  dan kunnen die volgens haar het beste een app sturen naar haar mobiele nummer: 06 15568214

Luister naar het interview van Jasper met Marjan op 12 februari 2022 bij Enthousiaper:

Vanuit een skybox kippen bekijken kan gewoon bij Villa Kakelbont!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *