Noaberhaptrap:- “Traptocht met Wendy”: 04-07-2018


Vanmorgen besloten mijn jongste en ik dat we eens even een kijkje gingen nemen bij het hof van Twello (https://www.hofvantwello.nl). Voor ons is dat een stukje fietsen van ruim 6 km (en terug dus nog eens 6), met daarbij mooi uitzicht over de Deventer skyline vanaf de Wilhelminabrug.

Ik was ooit al eens bij het hof geweest om daar het blotevoetenpad te bewandelen. Zeker een aanrader, maar vandaag gingen we eens kijken in de prachtige uitgebreide streekwinkel. Met recht noemt het HvT zich een centrum voor lokale economie. In de ruime winkel, die bijna oogt als een supermarkt, is een keur van verschillende streekprodukten te vinden, allemaal van lokale bedrijven. Je zou hier met gemak je dagelijkse boodschappen kunnen doen.

We kopen een heerlijk stukje geitenkaas met klaver en honing van Boerderij Den Hoek uit Wilp achterhoek. Ook nemen we een fles zomerhoning mee van bijenstand het Fliertdal. Echte lokale honing uit de Ijsselvallei ! En ik pak ook nog een doosje eieren van de vrije uitloopkippen van de familie Grotentraast uit Wesepe.

Het hof van Twello heeft nog veel meer te bieden! In de grote kas op het terrein vind je een echt restaurant en lunchcafé. Het gezellig aangeklede terras is prachtig gelegen tussen de bloeiende planten en je hebt er goed zicht op de speelweide met klimtoestellen en waterpret. We drinken er een appelsap en koffie met een flink stuk brownie die echt ontzettend lekker is. Wat een heerlijk plekje!!
Zowel in de winkel als bij het restaurant kan je pinnen, wel zo fijn. Een aanrader zeker ook met kinderen. Wij komen zeker nog eens terug!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.