Noaberhaptrap:- “Ik zie ze vliegen” 22-06-18


Noaberhaptrap:- “Ik zie ze vliegen” 22-06-18

Wat hebben we gruwelijk lekker gegeten! De verse worst van Decohof was niet te versmaden.

Onderwijl dacht ik na wat ik allemaal nog had te vertellen. Het lijkt dan steeds meer te worden. Wat heb ik al veel mooie producten gezien en gekocht. Wat een verrijking vind ik het.
Terwijl ik sta te koken merk ik dat de producten met zoveel liefde gemaakt, ook met liefde bereid moeten worden. Dus automatisch besteed je meer zorg aan de maaltijd. Weer een gewin van fietsen voor m’n eten.

Ik vervolg mijn tocht.

Het duurt het even voor ik weer een kraampje tegenkom. Mooi, kan ik alles verwerken wat ik vanmorgen van Decohof allemaal gehoord en te zien heb gekregen.

Onderweg kom ik veel dieren tegen. Een biddende torenvalk, een ooievaar, mooie paarden en koeien, de meisjes die de Leerdammer kaas maken.

Maar ook wat minder gewenste dieren zoals de processierups, die weggehaald word.

Je ziet ze vliegen, de zwaluwen vliegen me letterlijk om de oren.

Het kraampje in Herfte: “in de bocht” Is leeg, maar de kas is aardig vol, dus zal niet zo lang duren voordat hier ook van alles ligt.

Op naar de De Ambelt
Vanuit mijn ooghoeken zie ik een prachtige kas en vraag me af of er ook verkoop is.Daar krijg ik een rondleiding van Herman. Hij werkt met leerlingen in het speciaal onderwijs. Hij verteld me dat door het passend onderwijs steeds minder kinderen op deze school zitten. En dat daarom ook steeds minder tijd en mensen zijn om de kas te beheren. Wat hij heel jammer vind. Al gauw haalt hij er iemand bij als hij hoort over mijn project.

Want hij ziet een mooie ingang, om dan toch maar een kraampje te maken. De spullen alles ligt klaar. Maar ja.. de uitvoering hé. Zo ben ik twee weken geleden ook gestart vertelde ik. En wat mooi om te zien dat daar dan weer een verbinding ontstaat.

Samen plukken we heerlijke tuinbonen. Mijn man een echt Grünniger noemt ze poepertonen. Wat zou het geweldig zijn als iemand in Groningen ook wil voorfietsen. Want zo is elke provincie toch weer anders !
Op de kaart had ik gezien dat er een wijnboerderij in de buurt zat. Heb heel wat rondje gereden en gezocht. Maar kon toch niets vinden. Maar die zoeken we op voor een volgende keer.
Ineens zie ik in de verte een bekend terrein. Hier was ik een aantal geleden ook voor mijn werk. De KAS VAN KAAT. Een gloednieuw projekt. Een nieuwe biowinkel wat me enorm aanspreekt. Hun missie : Ieder mens telt mee.” Bij De Kas van Kaat werken mensen die het op de reguliere arbeidsmarkt (even) niet redden. Als jouw insteek is om een bijdrage te leveren aan ons bedrijf dan ben je bij ons welkom.”

Ik had gezien dat er een winkel bij was, dus laat ik eens poolshoogte nemen. Ik krijg een warm welkom.

Er werkt een jonge bakker met Syndroom van Down aan een bar. Ik vraag hem naar dat lekkers. Hij zegt dat het maïsstokbrood het allerlekkerste is. En nog voordat ik het weet, pakt hij onder goedkeuren van zijn collega in. Ik mocht het meenemen. Want een nieuw project zoals het mijne wordt omarmt. Ieder mens telt !

Ik koop er ook in de winkel heerlijke boeren belegen kaas van De Huppe En 2 citroenen voor de jam die ik wil gaan maken.

Tijdens het snuffelen zie ik ook heerlijke thee staan met de opdruk :Zen thee. Die ga ik proberen. Zen word je er direct op deze plaats. Wat is het er mooi. Wat een aanbod. En wat een gezellige drukte. Er is een lunchroom bij en zowel die als het terras zitten vol.

Ik heb een gesprek met de eigenaresse Greet Vonk. Nee, niet de zus van.
Vol passie vertelt ze over hoe haar onderneming een vliegende start ervaart. Ze heeft het er maar wat druk mee. Ik vertel over mijn fietsen voor m’n eten idee. En even later over mijn werk. En nog voor ik het weet, heeft ze een nieuw product in haar winkel. En heb ik weer een nieuwe klant/winkel geworven voor mijn baas. Wat leuk hoe dat verbinden van mensen met een missie werkt !

Ik zwaai nog even naar de bakker, en fiets gauw richting Heino. Dat gauw viel nog even tegen, want door de wegverbreding van de N35 moet ik omfietsen verdwaal ik compleet op de Wijthemerplas. Ach ja, ook dat hoort erbij.

Onderweg geniet ik nog even van het oerhollands wolkendek. En zie ik tot mijn verbazing varkenspoot in de wolk. Zien jullie hem ook ?

Echt, mijn enthousiasme neemt volop de overhand.

Met flink rode konen, kom ik op school aan. Net op tijd om de kleuter op te halen, die vandaag een hele dag wende in de kleuterklas.

Vlak voor Heino kom ik nog een mooie leliekraam tegen. Ik heb me laten vertellen dat er soms ook eieren liggen. Dus die komt ook op mijn kaart.

Hierbij heb ik door mezelf opgeschaalde target van 50 op de fietskaart ook weer gehaald.

Als ik thuiskom heb ik weer 45 km gefietst. Ik trakteer mezelf op een taartje van wafel met rabarbermoes die ik gisteren gemaakt heb.
Ik drink koffie latté. Met de mooiste opgeschuimde melk die je kan wensen. Gemaakt van de rauwe jerseymelk van Jersey melktap van Gelder.

Wat een verwennerij.

Van de rest van de melk maak ik direkt yoghurt. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat smaken.

En ? Wat vinden jullie van mijn vangst van vandaag ?

*Goed Goan *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *