Noaberhaptrap:-“Het enige constante hier is de verandering” 21-06-2018


21-06-2018 : – “Het enige constante hier is de verandering”

Na een lekker ontbijt bestaande uit een speltcracker van KarisCrackers, besmeerd met een lekker plak kaas en bramenjam.
Ik smeer een lunch voor onderweg. Gistbrood met pompoenzaden van Natuurwinkel Gooody Fooods Zwolle uit Zwolle. Weer klaar voor een mooi rondje richting Zwolle op het programma.

We trappen um stevig an vandaag, er staat een behoorlijke wind. Op het schoolplein vertelde iemand me dat ik cheat met mijn fiets met trapondersteuning. Maar geloof me. Deze afstanden trekt de batterij niet, al helemaal niet met deze tegenwind. Dus ik trap braaf op de ecostand.

Maar ook met elektrische fiets is het heerlijk om rondjes te verkennen op jacht naar je eten hoor !
Niks mis mee.

Hollandse op de foto krijg je het niet, met die prachtige wolken. Mijn eerste stop is de Jersey melktap van Gelder. Ik maak zelf yoghurt van rauwe melk. En de yoghurt is op. Dus wil ik het ook eens proberen van Jerseymelk. Gewapend met mijn lege flessen in de fietsmand van Ramona Slot-Lucas die ook nog eens deze boerderij tipte. Deze boer heeft zijn kraampje heel mooi voor elkaar. Wat een gezelligheid. Het is even uitvogelen hoe het apparaat werkt. Maar al gauw heb ik dan 4 heerlijk zoet geurende liters te pakken. Tijd voor een kop meegenomen koffie met een flinke scheut rauwe melk. Het koekje kreeg ik er ook nog eens bij. Een bijzondere beleving weer, hier kom ik vaker. Zo dicht bij huis.
De melk gaat in mijn bakje met koelelement. Mocht iemand een mooie koeltas over hebben. Ik fiets graag bij je langs.

Iets verderop ligt de boerderij van Vincent Overgoor. Als je denkt even snel een worstje te kopen, heb je het mis. Deze boer en kweker verteld zo passioneel over zijn bedrijf, hier moet ik een blog over schrijven.
Al gauw voel ik me Yvon Jaspers van Boer Zoekt Vrouw. Heerlijk Hollandse nuchterheid en mooie uitspraken, zoals * Het enige constante hier is de verandering * Dat geeft gelijk het hele verhaal weer van de ontwikkeling die zijn bedrijf doormaakt. Ik denk aan boer Neimeijer die een bos voor zijn biologisch gekweekte varkens maakt. Boer Richard kweekt varkens om de grond voor zijn bomen beter te laten ontwikkelen. Het varken is dan eigenlijk bijprodukt, waar hij weer heerlijke worsten, speklappen van maakt, en verkoopt aan huis. Zijn bedrijf is enorm in ontwikkeling, nieuwe ideëen zoals een labyrinth en pluktuin worden aangelegd door stagiares. HIj verteld me over kippetrekkers (kippentractors) en wolvarkens, maar wat me vooral opvalt is de enorme liefde die hij de dieren geeft. Zijn Lakenvelder koeien komen aanhuppelen als hij ze bij naam noemt. Geweldig ! Na afloop laat hij me nog de verkoopruimte zien die helaas voor verkoop alleen op zaterdag open is. Maar een lekkere verse worst wil hij me graag meegeven.

De ruimte biedt voor mij weer samenwerkingskansen voor nieuwe ideëen zoals georganiseerde fietstochten.

Zometeen deel 2 van mijn verslag. Want ik wil jullie ten volle laten genieten !
Maar dat kan pas nadat wij onze maaltijd van vandaag op hebben.
Verse krielaardappeltjes van Erko Anita Dekker, poepertonen van de Ambelt en verseworst van wolvarkens van Decohof

* Goed Goan *

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.