Laatste uren Fietsen voor m’n eten – Westfriesland – 1/8/2020


Vandaag stond mijn fietstripje met voorfietser Stacy van Eerden op de planning. Zij zal hiervan nog een uitgebreid verslag gaan schrijven met adressen erbij.

Ik startte de dag met een bescheiden zonnetje, met een Griekse yoghurt van de Drentse Aa Zuivel, gekocht bij Kleinlangevelsloo – Supermarkt in het Bos in Salland, met de bramen uit een stalletje in Kiel-Windeweer van mijn fietse met Sytse rit, met granola uit Maasdijk van Bakkerij Vreugdenhil. Een beetje Salland, Groningen en Westland in een kommetje op de vroege morgen.

Stacy kwam me ophalen op de camping. Als een mak lammetje liet ik me vandaag door haar meevoeren door de mooie kleine dorpjes die Westfriesland rijk is. Tussendoor aten we boerenijsjes bij een Rustpunt. En filmde ik blatende geitjes die het niet zo met hun beperkte bewegingsvrijheid eens waren. We trapten zo 32 kilometers weg.

Na afloop lunchten we gezellig samen met KarisCrackers, kipkerriesalade van Thaam Dam de Westfriese kippenboer, Duvelse roomkaas van Rust in de Beemster en van-alles-wat-jam uit Groningen. Stacy herkende er eerder bramen in dan kersen zoals ik.

Vanavond heb ik weer op mijn manier culinair gekookt. Ik maakte een salade met sla, tomaten en paprika Van Roalter Grond, komkommer uit Groningen, rode ui van een stalletje van hier uit Westfriesland en blokjes fetakaas van Rust in de Beemster. Dressing was van Liv Eco in Medemblik.

In de laatste roomboter van de Biefit Gezondheidswinkel braadde ik de braadstukken lamsvlees van Rust in de Beemster. Daarbij gebakken groenten: courgette van het stalletje in Groningen, bosui, tomaat, paprika Van Roalter Grond en rode ui uit Westfriesland. Het is de interregionale keuken op m’n bord.
Een klein beetje van die Duvelse roomkaas op de lamsstukken maakte het helemaal af.

Natuurlijk veel teveel gemaakt, dus morgen hoef ik niet te koken. Dat wordt gegrilde kippenpoot van de slager uit Enkhuizen met overgebleven interregionale salade…
Dat is fijn, want morgen ga ik alweer afscheid nemen van prachtig Westfriesland en reis ik door naar Fietsen voor m’n eten – Noordoost-Brabant.

Ik ben erg nieuwsgierig naar het fietsverslag van Stacy en ik kijk al heeeuuul erg uit naar de fietstocht met voorfietser Miranda van de Wouw dinsdag.
Maar eerst m’n boeltje weer bij elkaar pakken en de sleurhut aanhaken om weer twee uurtjes over de snelweg te kachelen…

Welterusten!
En bedankt Stacy voor de mooie fietstocht vandaag… 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *