Kerstdinerfietsen dag 2 Route Midden-Delfland (door Laura) – 23/12/2020


Kerstdinerfietsen dag 2 Route Midden-Delfland – door Laura Hagen

Na route Westland van afgelopen maandag, hebben Marja van der Ende en ik vandaag ook de Midden-Delfland route gefietst. Ook deze dag was weer TOP. Een regio die voor mij wat minder bekend is, ik fiets er dagelijks wel heel hard doorheen onderweg naar werk, maar daar bleef het tot nu toe bij. Vandaag was er tijd voor het ontdekken van heel veel leuke stalletjes, boerderijwinkels en kleine winkeliers.. en hoe!
We begonnen vanuit ‘s-Gravenzande richting ’t Woudt, voor onze eerste stop bij Kwekerij ‘t Woudt voor een doosje heerlijke tomaatjes! En een leuke foto van ons bij de molen.
Daarna door naar Wateringen, eerst langs Onwijs Lekker, waar ik mijn ogen uitkeek in dat mooie atelier vol met lekkers. Ik kreeg een doosje met 4 kop en schotels en mocht ook nog 4 heerlijke bonbons uitzoeken.. kan niet wachten met proeven! De tweede stop in Wateringen was bij De Keuken Van Sandra voor een zakje kruiden, voor de kruidenboter.
Daarna weer even een stukje fietsen richting Op het erf, waar ik verrast werd met een mooie plank waar mijn kerstmenu in vereeuwigd is.. hoe leuk is dat! En ook nog 2 lekkere jammetjes. Inmiddels al 25 km op de teller.
Hup weer de fiets op, volgende stops KaasuitDenHoorn, Brouwerij thuis en Op Hodenpijl. De kar werd gevuld met olijfolie, kaas, 2 speciaal uitgezochte biertjes voor bij t menu en een lekkere fles wijn. Wederom mijn ogen uitgekeken bij deze winkeliers!
Nu snel door naar een aantal boerderijen. Kaas- en Zuivelboerderij van Winden, Bouwlust, Bavette Boutique Restaurant, Hoeve Rust-hoff.
De kar begint alweer aardig vol te raken met: kwark, kaas, groenten, een mooie boerenbeker, vlees, wijn, yoghurt en nog meer vlees. Stuk voor stuk heel leuke winkeltjes met mooie producten.
En tussendoor ook nog een kort filmpje opgenomen voor PUUUR Midden-Delfland.
Route Midden-Delfland hadden we inmiddels helemaal gefietst, op naar 2 punten in de Lier die maandag gesloten waren om het helemaal af te maken. Weer even een stevig stukje trappen naar Santé Holland voor de beroemde eierroom en als laatste langs Poelier Jos Straathof voor nog een heel pakket met allerlei lekkers om mee te borrelen en bij ’t vlees te serveren.
Na deze tocht puilde de kar, fietstas en rugzak weer uit en hing er ook nog een tasje aan ’t stuur. Ruim 65 km op de teller, dus we kwamen weer moe maar voldaan thuis.
Wederom een speciaal bedankje aan Marja die deze dag weer helemaal op en top uitgestippeld had. Ik vond ’t erg gezellig en we gaan vast vaker samen fietsen. Dank voor de inspiratie en alle tips
En ook grote dank aan alle ondernemers uit Midden-Delfland voor mijn prijs!
Ik ga de komende dagen (en weken ) doorbrengen in de keuken om al dat lekkers om te toveren in heerlijke maaltijden. Met morgen als start: mijn kerstmenu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *