Kerstdinerfietsen Dag 1 Route Westland (door Laura) – 21/12/2020


Kerstdinerfietsen Dag 1 Route Westland – door Laura Hagen

Wat een toffe dag was dit, zoveel leuke stalletjes en enthousiaste winkeliers en wat een enorme buit! We begonnen met de aftrap waar Marja van der Ende als fietsburgemeester de dag opende en nog een heel leuk cadeau voor mij had: een mondkapje van HoHo Honing!

Daarna richting het eerste punt Plukkerij Framblij waar ik een lekker flesje Frambozen siroop kreeg. We hadden een strakke planning dus gelijk door naar punt 2 Koppert Cress voor een mooie doos Fine Dining, allemaal lekkere cressen voor bij mijn menu, dat wordt smullen! Punt 3 was Natuurlijk-Westland. Voor echte westlandse honing en nog als extra een flesje likeur.
Door naar punt 4 Boeregoed voor de nodige groente en verse kruiden. Daarna naar t centrum van ‘s-Gravenzande voor Bakkerij Huijsgemaakt, Kaasmeester Richard, Keurslager Poleij en Banketbakkerij Chocolaterie Van Aalst voor brood, kaas en olie, vlees en vis en chocola en tulband, het ziet er allemaal zo lekker uit!
Daarna terug naar huis.. want het karretje was nu al vol, dus snel even legen en weer door! Volgende punten: Tomatenkwekerij van der Wel voor heerlijke tomaten en Westlandse Aardbei voor de likeur!
Dan een stevig stuk fietsen tegen de wind richting Boer Pait. Nadat we de buit in het karretje hadden gestopt konden we even meelunchen en op adem komen in de schuur. Dan toch weer snel verder, want… strakke planning!
We kwamen aan bij Bakkerij Vreugdenhil voor een lekker stokbrood. Vervolgens richting de Lier voor Slagerij D&D, ZWAARD, slagerij & traiteur, Kwekerij Berkhoudt.
De kar zit inmiddels weer aardig vol met ribeye, een heerlijke verse maaltijd en de paprikasoep!
Het laatste dorp in de route is Naaldwijk, hier komen we langs De Blauwe Bessen Shop Westland, Bakkerij van Malkenhorst, Biefit Gezondheidswinkel, Marian’s Kookwereld en de kar wordt tot de nok toe gevuld met een handige schaar, sap, jam, koekjes en allerlei benodigdheden voor mijn menu zoals bouillon, kruiden, citroen, rietsuiker en nog heel veel meer! Gelukkig hadden we ook nog een fietstas.
Inmiddels waren we toch wel echt nat en koud na ruim 6 uur fietsen en gingen we tevreden naar huis!
Moe en voldaan en gelukkig stond er al een makkelijke maaltijd klaar, Kippensoep die ik van de week al even haalde bij poelier Joh Lieffering, en hier pastte het verse brood heel goed bij. Van de week nog even terug naar de bakker voor brood om bruschetta’s van te maken, maar dat is geen straf!
Ook de frambozensiroop ging in het toetje door de yoghurt. Smullen en blije gezichten aan tafel!

Een speciaal bedankje aan Marja voor het mogelijk maken van deze leuke dag en alle ondernemers voor de cadeau’s, wat een buit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *