HOOIBERG DIE DIENSTDOET ALS AUTOMAAT


Iedere week bellen Jasper en Steffie ivm het radio item “Fietsen voor mijn Eten” met een lokale ondernemer en deze week sprak Jasper met Yvonne Miltenburg van Bioboerderij Miltenburg om na te vragen wat er allemaal gebeurt bij de bio boerderij.

De reden dat de boerderij bekend staat als een bio boerderij heeft er mee te maken dat alle koeien op het terrein biologisch gevoerd worden en dat het gras ook alleen machinaal bewerkt wordt waarbij er geen kunstmest gebruikt wordt of bestrijdingsmiddelen en andere giftige stoffen ingezet worden. Dat maakt het dat de koeien alleen biologisch eten en automatisch de melk die ze maken ook biologisch is. De boerderij is niet alleen goed voor het milieu, de natuur, de omgeving, de dieren maar ook voor de mens!

Volgens Yvonne kan je duidelijk het verschil tussen de kaas uit de supermarkt en de biologische kaas die bij hen verkocht wordt. Dit komt alleen eerder door de verse en volle melk die in de producten gebruikt wordt dan dat je echt het biologische terug proeft. Bij het biologisch eten speelt toch meer het idee van wat je precies in je lichaam stopt, dat dit gezonder is en minder slecht voor de natuur.

In de tuin bij Yvonne heeft ze een hele bijzondere hooiberg gebouwd. Natuurlijk bestaat de hooiberg gewoon uit vier palen met een dak met hooi d’r op en wat zijkanten erin.

Maar lees hier verder wat er in de hooiberg zo bijzonder is….

 

Bij bioboerderij Miltenburg hebben ze hooiberg die dienstdoet als automaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *