Het kerstdiner en tips van Laura (door Laura) – 24/12/2020


22/12 7:00
Goedenmorgen allemaal!
Voor degene die met mijn menu aan de slag gaan, heb ik nog wat tips:
Aan een aantal dingen kun je al eerder beginnen, zo ga ik vanavond alvast het volgende maken:
-Pompoenpuree (je zult over hebben, maar met pompoenpuree kun je veel lekkere dingen maken dus dat komt vast op), je kunt het een paar dagen in de koelkast bewaren en dan even opwarmen in een steelpannetje (maar koud is het ook lekker)
– Pesto, beetje olie op de bovenkant gieten en in een goed afsluitbaar potje doen. Dit kun je vrij lang bewaren
– Bieten: bieten moeten vrij lang koken (zo’n 2 uur), ik kook ze alvast en bewaar ze dan tot gebruik in de koelkast
Het dessert kun je 1 dag van te voren maken en tot gebruik in de koelkast bewaren.
En gebruik je 2 stukken Ribeye in plaats van 1 grote, dan wil ik je aanraden de baktijd sterk te verminderen en ieder half uur even te kijken. Zou zonde zijn als het te lang bakt!
Succes met kokkerellen !
24/12 13:20
Even een update vanuit de keuken, voorbereidingen in volle gang.
De bavarois staat in de koelkast, de kleine keukenhulpjes hebben hard gewerkt!
We doen 2x de citroen en 2x de framboos (vinden de kinderen lekkerder denk ik) ik heb hiervoor ongeveer 1/4 van de flesje siroop gebruikt. De siroop is al vrij zoet, dus ik zou rustig aan doen met de suiker (of weglaten)
De ribeye ligt inmiddels op de BBQ. We hebben van de 2 stukjes één gemaakt, zo kan het toch lekker lang op de BBQ blijven liggen.
To be continued..
24/12 16:11
Inmiddels zijn we al een heel eind en pauzeren we onder het genot van een borrelplank en wat drinken!
24/12 20:51

Kerstavond 2020… het werd een heerlijke avond met het gezin en natuurlijk het bij elkaar gefietste menu! Na alle voorbereidingen, hebben we genoten van al het lekkers, zijn de buikjes vol en gaan we nu de troep opruimen!

Fijne dagen allemaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *