Fietsverslag fietsen voor m’n eten 28-07-2020


Gister, dinsdag 28 juli, heb ik samen met initiatiefneemster Marja een prachtige fietstocht door de omgeving van Hoogezand gemaakt. Ik heb Marja ontmoet bij Camping de Veenborg, waar Marian mij ontving met een heerlijk kopje koffie. Na wat tips van Marian te hebben ontvangen over kleine winkels en stalletjes zijn wij op pad gegaan. Eerst richting Foxhol, waar de molen van Mulder Pot – Kropswolde staat. Helaas was deze dicht (Opent op 5 augustus weer!) maar bij de buren van de molen stond een stoel met mooie courgettes! Marja kon ze niet laten liggen. 

Even verderop aan de linkerkant van de weg stoppen we bij La Luna Casa van La Luna Care zorg & welzijn in Kropswolde. Hier verkopen ze prachtige plantjes, kruiden en eieren op een lekker plekje in de schaduw.

Vervolgens fietsen we via Wolfsbarge naar het prachtige dorp Kiel Windeweer, Groningen, Netherlands. Via de noordkant van Kiel fietsen we naar het zuiden. We zien al dat aan de andere kant van het water een aantal leuke stalletjes staan, we moeten ons echter nog even bedwingen; hier komen wij straks wel langs. Aan het eind van het kanaal aan de rechterkant komen we uit bij de De Scharrelderij. Hier kun je prachtig vlees van scharrelvarkens en Groninger blaarkoppen kopen op woensdag en zaterdag van 11:00 tot 18:00. Vanaf de weg zie je de varkens lopen. En het valt direct op; wat hebben ze veel ruimte! Prachtig om te zien.

We steken het Diep over en fietsten weer richting het Noorden. We komen een stalletje tegen waar echte huisgemaakte Kielster jam wordt verkocht. Onder andere pruimenjam en een heel bijzondere jam; een ‘van-alles-wat-jam’. Dit klinkt wel spannend! Marja neemt hier een potje van mee.

Even verderop staat een leuk biologisch groentestalletje, het ziet er erg leuk uit in de bakfiets! Ik kies wat augurken en een courgette uit. Ik heb niet veel contant geld meegenomen maar dat scheelt, ik kan een sms met mijn bestelling sturen en krijg vervolgens een Tikkie. Top geregeld Sintjansheerd!

Mijn collega Wini Vos-Emmens heeft mij geattendeerd op het Achterdiep. Een straat waar veel stalletjes zijn! We fietsen via Kwartier Zorg & Welzijn naar Sappemeer over de Slochterstraat. We slaan rechtsaf en daar staat direct al een mooie kraam met biologische groenten. Even verderop liggen heerlijke bramen in een stalletje aan de weg. We fietsen even door en zien een leuke winkel waar de bewoonster zelfgemaakte boeketten verkoopt, zelfgemaakte kaarten en zelfgekweekte prachtige kroppen sla.

Hier keren we om en fietsen we richting het westen op ’t Achterdiep NZ. Hier komen we een gezellig ingericht stalletje ‘de ei-halte’ tegen waar ijsjes, eieren,

jam, soep en groenten worden verkocht. We hebben inmiddels zo’n 30 kilometer in de benen dus wij zijn wel toe aan een ijsje. Tijdens het ijs eten kiest Marja een soepje uit, handig voor een wisseldag op de camping! Bedankt voor de tip Wini, het Achterdiep is een ware goudmijn!

Vanaf hier fietsen we terug naar de camping in Kolham. Heerlijk tochtje gehad, mooie weidse landen gezien, prachtige streekproducten meegenomen en gezellig met Marja over Fietsen voor m’n eten gekletst. Wat een heerlijke dag! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *