Fietsverslag 6/8/2020


Zoals jullie waarschijnlijk al van Marja hebben gelezen hebben wij afgelopen Zaterdagochtend afgesproken bij Marja haar stekkie op Camping Ruimzicht te Midwoud.
Na dat we even kort kennis hebben gemaakt zijn we op de fiets gestapt en hebben we meer over ons zelf verteld om meer over elkaar te weten te komen. We zijn richting het centrum van Midwoud gefietst en hier voor de Broerdijk links het fietspad op gegaan richting Abbekerk. Eenmaal Abbekerk in aangekomen kwamen we al snel onze eerst kraam tegen; Der Nüssmann. Ze verkochten veel verschillende bakjes met noten maar ook nougat, chocolade pinda’s en honing. Hier heb ik gekozen voor de pistachenootjes. Met het handige 06-nummer een Whatsappje gestuurd en kreeg ik later op de dag een tikkie toe gestuurd.
Daarna onze weg vervolgd door Abbekerk over de Zuidereinde richting de Weere. Over het bruggetje kwamen we op de Oosterboekelweg en kwamen al snel een kraam met aardappels tegen. Hier zijn we aan de praat met een mevrouw en kwamen we er achter dat ze soms ook meer producten in haar stalletje heeft zoals uien, kool en heel af en toe een krop andijvie. We kregen nog een aantal tips van mevrouw en zijn onze weg vervolgt over de Oosterboekelweg richting de Gouwe. We kwamen nog zelfgemaakt jam tegen hier foto’s gemaakt en het tip formulier van de website ingevuld. Zo kan ik thuis sneller alles in het systeem zetten en direct de foto uploaden. De weg vervolgt naar de Gouwe en hier rechtsaf geslagen. Hier zagen Wij een stalletje met uien, knoflook en een kruidenplantje tegen. We hebben hier samen een tros rode ui gekocht en samen gedeeld. Marja is met de rondtrip grotendeels alleen opstap en heeft niet al te grote hoeveelheden nodig. Op de Gouwe kwamen we nog een klein stalletje tegen met verschillende soorten vers fruit. Marja ging voor de frambozen en ik voor de bramen. Ze hadden in het stalletje ook pruimen en sapjes te koop.
Daarna onze weg vervolgt richting Aartswoud dus bij de Gouwe links af over de Schoolstraat. We kwamen aan bij het @rundvlees museum in Aartswoud. Ze verkochten hier langs de weg eieren en rode bieten. Ik was opzoek maar eieren maar die waren er helaas niet meer. Op goed bietenkookadvies van Marja toch een zak bieten mee genomen om ze te proberen. Ik ben niet echt een ster in bieten bereiden maar we gaan het nog eens proberen. Daarna nog een kijken genomen op het terrein van met museum maar ze waren denk ik gesloten vanwege vakantie. Het ziet er in ieder geval leuk uit voor een excursie of een educatieve trip.
Onze weg vervolgt richting Hoogwoud. Hier langs Groot in Vers geweest heerlijke producten uit de winkel gehaald. Marja ging voor de Westfriese aardappels en de honing en ik heb de heerlijke aardbeien en sperzieboontjes mee genomen. Door naar Thaam Dam hier is Marja de winkel even naár binnen geweest voor een kipfilet en kipkerrie salade.
Aan de overkant van de straat stond een bord met aardappels, witlof en natuurlijke groente. Hier zijn we de schuur binnen gegaan voor Witlof maar er waren veel meer verse producten.
Onze weg verder gevolgd richting Hoogwoud hier bij de Herenweg links afgeslagen langs de boet om richting Sijberkaspel te gaan. Langs kaasboer berkhout gefietst. Hier verder geen kaas meegenomen want die hadden wij beide nog. Zo kwamen we in het begin van Sijberkarspel nog langs Jack Fudge. Hier ook weer het tip formulier ingevuld en onze weg verder vervolgt. We kwamen nog een aantal kraampjes tegen waarbij ik het tip formulier heb ingevuld met foto.
We zijn bij de De Beukenhof sijbekraspel een ijsje gaan eten, ze hadden veel verschillende smaken boeren ijs, en wat waren ze heerlijk toch Marja? We hebben beide nog wat zuivel mee genomen, en ik nog bosbes yochert en een chocolademelk mee genomen.
Onze weg door sijberkarspel vervolgt naar Benningbroek en hier bij Feld Fruit – dagelijks geopend die een leuke winkeltje aan huis hebben. Ik ben gegaan voor pruimen en een komkommer. Maar ze hadden nog veel meer producten van kersen, uien, aardappels, tomaten, sapjes en vast nog meer producten. We kregen nog een zitplaats aangeboden maar we hadden net een ijsje gegeten maar een mooi stalletje voor op de kaart.
Op de zelfde weg wou ik Marja graag met waguvlees van het koeienhuis laten zien maar daar werd ons al snel duidelijk dat er geen vlees te koop was vanwege groot succes van de afgelopen tijd. Ze verkochten nog wel hun verse melk.
Op de dokter de Vriesestraat kwam ik nog een stalletje tegen met met verschillende huisgemaakte producten en groente en fruit. Zoals rabarber, wortels, bietjes en boontjes. De producten kunnen mogelijk wisselen per keer. Tip formulier ingevuld en ons weg terug vervolgt richting de camping. Richting Midwoud kwamen we nog een kraampjes tegen met nieuwe aardappels en Huisman witlof. In de zelfde straat kwamen we bij meerdere kraampjes honing en andere producten tegen. Foto’s gemaakt en informatie verzameld en onze weg vervolgt terug richting de camping.
We waren eigelijk van plan onderweg iets te eten maar de eet tentjes waren we langs kwamen waren gesloten. Zo stelde Marja voor om bij de caravan een broodje uit de vriezer te halen en daar te gaan lunchen. We hadden een heerlijke keuze van verschillende producten van de reis van Marja, we hebben hier nog even zitten na praten en hebben nog een aantal dingen doorgenomen en daarna de dag afgesloten. Bedankt Marja voor deze dag.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *