Fietsverslag 23/06/2020


Donderdag 18/06  heb ik gefietst. Ik neem Basic Fit weer als start punt dat is een prettig begin.
Ik begon richting Wognum te fietsen en daar bij de rotonde rechts af gegaan richting de Oosteindeweg. Ik ga met de intentie deze richting op omdat ik toevallig weet dat hier een Wijngaard zit. Het is een drukke weg en verwacht wat nieuwe kraampjes te kunnen ontdekken. Ik fiets de Oosteindeweg af richting Nibbixwoud hier bij de Dorpstraat rechtdoor richting Hauwert. Ik ben nog geen één kraampje tegen gekomen, maar vervolg mijn weg verder. In Hauwert kom ik dan uiteindelijk toch een kleine bakkerij tegen, ik zie een bord langs de weg ‘gevulde koeken 1,50’. Zelf ben ik er niet gek op maar ik haal er graag twee voor mijn vriend. Het is een kleine winkel met verschillende producten zoals, brood (niet zelf gebakken maar van de lokale bakker, koek wel zelf gebakken, verschillende producten uit de supermarkt, chocolade, eieren, koffie en andere producten. Hier ook een doosje met eieren gekocht. Doorgefietst door Hauwert en daar kwam ik aan het einde van Hauwert op de Notweg een ontzettend leuke kraam tegen, waar ze denk ik alles wel verkochten. Het was van een meneer op leeftijd en hij verkocht veel lokale producten veel word er zelf geteeld maar er word ook veel verkocht door andere boeren uit de buurt. Van Citroenen, gember tot aardappels bloemkool paprika’s en nog heel veel meer. Alles was netjes verpakt en je kon bij de kraam alleen pinnen. Ik heb hier bloemkool, broccoli, spitskool, gember appels en sinaasappels mee genomen (dacht dat alles was) daarna mijn weg vervolgd richting Zwaagdijk over de Liederik daar zag ik een aardappelboer met een kraam langs de weg, hier een grote zak aardappels mee genomen en mijn weg vervolgt over Zwaagdijk –Oost. Hier zag ik nog een kraam met 10 kilo aardappels of wortelen. Ik vond het een mooi ritje. Via Zwaagdijk had ik nog de mogelijkheid om aardbeien mee te nemen maar dit voor nu niet gedaan.
Bij de Keurslager en Bakker nog gehakt en gemarineerde kip mee genomen, bij de bakkerij drie heerlijke broden mee genomen. Zo komen de week wel goed door.
Ik zal de gevonden stalletjes snel op de website plaatsen. Bij de onderstaande foto’s zal ik de adressen van de kraampjes beschrijven.Notweg 5, 1692 EM Hauwert Aardappels van Liederik 5, 1693HH Wervershoof Notweg 5, 1692 EM Hauwert Banket Bakker Hauwert Zwaagdijk-Oost marktplein 14-16 1681 NS Aardappels van Liederik 5, 1693HH Wervershoof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *