Fietsen voor m’n eten – Westland in lockdown – 29/3/2020


Goedemorgen lieve leden in deze inmiddels besloten Facebookgroep,

Even een update na de ontwikkelingen van gisteren.
We lezen steunbetuigingen, harten onder de riem, verontrustende berichten over vaste leden die deze groep nu verlaten of denken dat we stoppen.

Laat ik voorop stellen: deze fiets, De Vers-Express vol tips en verhalen, blijft gewoon rijden.
Maar ken je dat: als je banden te hard opgepompt zijn? Als er een scheur in je buitenband zit en je binnenband eruit stulpt?
Zo zijn we nu op een veel te harde bandenset aan het fietsen.
Dus er moet wat lucht uit.
Het ventiel moet een beetje open gezet worden.

Echter, wij weten niet wat je bedoeling is waarom je in deze groep zit. We vertrouwen op de goedheid van de mens, maar in crisistijden komen er primaire eigenschappen naar boven waar een ander last van krijgt.

Van tevoren hebben we geselecteerd op profielen zonder woonplaats en potentiële nepprofielen.
Verder dan dat wilden we niet selecteren. Een verkeerde keuze? Dat is nu makkelijk praten.
Wij kunnen niet bepalen of je, als je Den Haag in je profiel hebt, in Wateringseveld woont en dus eigenlijk Westlander bent. Mensen uitsluiten zit zo niet in onze aard.

En dan hopen we dat mensen zelf ook nadenken en luisteren naar de richtlijnen van de overheid, die ik niet nog een keer ga herhalen, lees het vastgezette bericht.

We hebben gezien dat het aantal leden al iets is afgenomen en we hopen dat dit mensen waren die zichzelf aangesproken voelden als de hamsteraars die de stalletjes kwamen leegroven. Maar… ik vrees het ergste. Het doet pijn te weten dat dit ook mensen waren die vanaf het eerste uur deze groep volgden en het nu niet meer kunnen aanzien wat er hier en buiten gebeurt. Die nu wel even nadenken en wegblijven bij hun favoriete plekjes om de meute te ontwijken of de kans om mis te grijpen. We kunnen alleen maar hopen dat ze weer terug komen als het rustiger is.

Wij gaan geen leden verwijderen omdat we te weinig weten over de mensen die wel lid zijn geworden. We kunnen jullie wel aanspreken op je eigen geweten. Kwam je hier alleen omdat de schappen in de supermarkt leeg waren en om dan bij de lokale ondernemers te hamsteren? Dan is je lidmaatschap opgeven een wenselijke optie. De supermarkten liggen weer vol, en vanwege de verminderde import, ook met Nederlandse producten.
Alvast bedankt voor het een beetje laten leeglopen van de fietsbanden van deze groep.
Wil je een eigen Fietsen voor m’n eten groep in je eigen regio starten, meld je dan aan via www.fietsenvoormijneten.nl/landelijk en we helpen je daarbij.

Aan de leden die deze groep al een tijdje volgen, actief lezen, liken, delen en ons zelfs sponsoren via de website: willen jullie het nog even volhouden en blijven? Delen wat je bij elkaar fietst en zo de lokale ondernemers blijven steunen?

Aan de aanbieders die de grote stroom niet meer aankunnen: we kunnen jullie stalletje, boerderijwinkel, automaat, winkel of marktkraam ook even van de regiokaart halen. Om hem later als het rustiger is, weer toe te voegen. Stuur dan een e-mail naar info@fietsenvoormijneten.nl.
Geef dit ook door aan stalletjeshouders die geen Facebook hebben.
En ben je wel blij met meer klanten? Deel dat dan ook graag, want daar is deze groep voor opgezet.

Het meest verrast ben ik over de snelheid waarmee deze groep zo veranderd is. Met deze opties hopen we de sfeer van deze groep weer terug te kunnen pakken: positief en motiverend. In deze coronacrisistijd met mate buiten actief…

M’n lief en ik hebben weer genoten van een heerlijk ontbijtje:
– yoghurt van DelflandseZuivel
– blauwe bessen van de Biefit Gezondheidswinkel
– aardbeien van Kwekerij de Haak
– granola van Lijfstijl diëtisten
– tosti van brood van Bakkerij Vreugdenhil
– kaas van Kaasmeester Richard
– ham van Keurslager Poleij

Fijne zondag!

☀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *