Fietsen voor mijn Eten Kromme Rijnstreek in de media!


Maart 2020, iedereen weet het zich nog wel goed te herinneren, het begin van Corona. Ik zou zo’n geweldig mooi jaar voor de boeg hebben met Building on Events met 7 reeds geboekte internationale conferenties in Milaan, Parijs, Nantes, Berlijn, Las Palmas, Delft en Genève, een interim klus van 4 maanden bij een grote uitgeverij in de agrarische sector die veel buitenevents organiseert en nog tal van andere opdrachten met beurstours.nl.

Alles viel weg… Binnen 2 weken was ik al mijn werk kwijt, kon ik mijn VA op straat zetten en zat ik heel even in zak en as. Wat moet ik doen, als dit nog een half jaar duurt, ik moet een ander vak kiezen… Eerst maar even de zorg in, snel geregeld via een vriendin die bij AXIONcontinu op de HR afdeling werkt… helaas mochten vrijwilligers al snel ook niet meer komen i.v.m. corona.

En toen kwam er een berichtje van een concullega of ik niet voorfietser zou willen worden van Fietsen voor mijn Eten. Ik had geen idee wat het was, maar hou van buiten zijn, fietsen en verse groenten en fruit. En daar had het alles mee te maken. Het is een landelijk initiatief om lokale en streekproducten op de kaart te krijgen Als vrijwilliger mag je zelf bepalen hoeveel je doet, een Facebook-groep aanmaken, beheren en uitbouwen, fietsend allerlei verkooppunten zien te ontdekken, de website met Google Maps vullen met stalletjes, fietsroutes vastleggen, activiteiten organiseren zoals een fietstocht rondom een paasbrunch of erwtensoep, et cetera.

 

Het heeft me heel veel gebracht het afgelopen half jaar. Het heeft geholpen een wekelijks doel te hebben (vrijdagse fietstocht), om bezig te zijn en nieuwe dingen te ontdekken in mijn eigen regio, om mensen te inspireren, een nieuw netwerk op te bouwen, veel waardering te ontvangen, sociale contacten te kunnen onderhouden, en te genieten van het lekkers dat mijn Kromme Rijnstreek biedt, borrelplanken maken en koken…

Ik schrijf elke week een uitgebreid verslag op Facebook. Ik kom met een item hierover in het programma ‘Zo kan het ook’ van RTL Z, was onlangs op Radio M te horen in het programma “Aan tafel” en bij Omroep Houten in het programma “Welzijn Houten”, en binnenkort deel ik ook een podcast die ik heb gemaakt voor het vrouwennetwerk Bites en Business.

Vrijdag ging verslaggever Robert Jan Booij van Radio M Utrecht met ons mee op strooptocht! Wat heeft hij samen met ons weer ontdekt?! Perencider, kweeperen, appeltaart.. als echte fietser was hij helemaal in zijn element om meer te horen over Fietsen voor m’n Eten!!!

Hier kun je de uitzending “Aan tafel” beluisteren vanaf minuut 8!

Hoe gaaf zou het zijn als ik binnenkort ook events kan organiseren voor dit nieuwe regionale netwerk dat ik heb opgebouwd. Ik zie vele mogelijkheden om met deze ondernemers mooie activiteiten te ontwikkelen en zo komen mijn twee werelden heel mooi samen. Gezond eten voor iedereen, wereldwijd en lokaal.

 

UPDATE: een eerste event komt eraan: De Meimaand Fietsmaad Actie, lees meer op de evenementen pagina.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *